Benzīns, ne ūdens: ezers Rīgā piesārņots ar naftas produktiem

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasЗаправка автомобиля на одной из автозаправочных станций.
Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Juglas ezerā konstatēts naftas produktu plankums 100 kvadrātmetru platībā.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Juglas ezerā Rīgā piektdienas vakarā konstatēti plāni naftas produktu plankumi 100 kvadrātmetru platībā, vēsta portāls LSM, atsaucoties uz Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālas vides pārvaldes direktora vietnieka Elmāra Jasinska stāstīto.

Eksperti uzskata, ka ūdenī nokļuvuši vairāki litri naftas produktu, jo pat neliels to daudzums var klāt ar plēvi ūdens virsmu lielā platībā.

Радиоактивные отходы - Sputnik Latvija
VVD vadītāja: radioaktīvo atkritumu glabātava Lietuvā neapdraud Latviju

Ūdens attīrīšanai un ezera glābšanai uzstādītas absorbējušās bonas, un VVD pārstāvji turpinās kontrolēt situāciju.

Jasinskis pieļāva, ka degviela nokļuvusi ūdenī no lietus kanalizācijas vai negodprātīgu darbību rezultātā. VVD jau pārbaudījis apkārtējos uzņēmumus un pārkāpumus nav atradis.

Dienests lūdza visus, kam varētu būt kādas ziņas par piesārņojuma avotu Juglas ezerā, sniegt informāciju, lai butu iespējams veikt atbilstošos pasākumus.

Iepriekš tika vēstīts par nepatikšanām Garkalnes novadā – vietējais iedzīvotājs paziņoja, ka Krievupē ieplūst neattīrīta kanalizācija. Viņš vērsās VVD.

Рига - Sputnik Latvija
Nav iespējams elpot: kur Latvijā ir piesārņotākais gaiss

Noskaidrojās, ka aizsērējis viens no attīrīšanas stacijas sūkņiem, kas izvietota tieši upes krastā. Galu galā atkritumi ieplūda tieši upē. Stacijas vadītājs gan apgalvoja, ka upē nokļuvušie atkritumi ir nekaitīgi, turklāt sūkni salauzuši paši Garkalnes iedzīvotāji, kuri nevērīgi noskalojuši kanalizācijā dažādus sadzīves priekšmetus.

VVD pārkāpumus nesaskatīja un nostājās uzņēmuma pusē. Notikušo nosauca par vienkāršu avāriju un pieļāva, ka upe spēj patstāvīgi tikt galā ar piesārņojumu.

Ziņu lente
0