Tauriņu nakts: šonakt iedzīvotājiem ir iespēja doties pārgājienā uz Krievijas robežu

© Sputnik / Ilia Timin / Pāriet pie mediju bankasБабочка огневка на полевом цветке в Республике Карелия
Бабочка огневка на полевом цветке в Республике Карелия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonakt pie Latvijas un Krievijas robežas gaidāms neparasts pasākums.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Šonakt pie pašas Latvijas un Krievijas robežas – Zilupes novada Grebļukalnā notiks "Tauriņu nakts", vēsta Latvijas radio.

Šeit mīt lielākā tautiņu populācija Baltijas valstīs – aptuveni piecsimt sugu pārstāvji.

Ветрогенераторы - Sputnik Latvija
Iespējams, putni nemirs: ornitologi neiebilst pret vēja ģeneratoriem Zemgalē

Daudzu sugu augi un tauriņi, kas sastopami šajā apvidū, iekļauti Sarkanajā grāmatā. Vairākas stundas visi interesenti varēs veltīt naktstauriņiem, uzzināt svarīgāko informāciju par to sugām, dzīves veidu un aizsardzību, kā arī doties nakts pārgājienā.

Pasākuma organizatori atgādināja, ka tas nav šovs, bet gan dabas vērošana aizsargājamā zonā ar savu mikroklimatu, tāpēc šeit sastopami tik daudzu sugu pārstāvji.

"80% no tām ir naktstauriņi, tāpēc ir tauriņu nakts Grebļu kalnā.

Ikdienā mēs mudinām novada ciemiņus tomēr ar savu klātbūtni neapgrūtināt tauriņu paradīzi un pateicībā par līdzcilvēku sapratni vienreiz gadā ielūdzam ciemos," stāstīja Zilupes novada tūrisma organizatore Ilga Ivanova.

Pasākums sāksies šodien pl. 23:00. Sākumā gaidāma entomologa lekcija un tauriņu vērošana uz apgaismotiem ekrāniem, pēc tam neliela pastaiga, bet pl. 2:00 paši izturīgākie aicināti pārgājienā pa pierobežu, lai iepazītos ar tās dabas un vēstures vērtībām. Maršruta garums – 6,4 kilometri.

Tā kā Grebļa kalns atrodas pierobežā, pasākuma dalībniekiem vajadzīgi personu apliecinoši dokumenti (pase vai ID karte) un robežsardzes izsniegta caurlaide, ko var pieteikt elektroniski.

Ziņu lente
0