Politika

Masons pret paša gribu: mediji tur aizdomās Levitu brīvmūrniecībā

© Sputnik / Sergey MelkonovЭгилс Левитс
Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā sazvērestības teorija ir visnotaļ veca, to izdomāja Aleksandrs Kiršteins jau 1993. gadā.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Pēc prezidenta Egila Levita inaugurācijas portālam Jauns.lv radās negaidīts jautājums – vai jaunais valsts vadītājs gadījumā nav masonu ložas loceklis?

Kā vēsta Jauns.lv, sazvērestības teorijas piekritēji ik pa laikam paziņo, ka Levits ir masons, tādēļ Latvijas politiku sagaida baisi laiki, jo jauno Rīgas pils saimnieku vadīs nebūt ne tautas intereses, bet gan slepeno ložu ieceres.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Politika
Kļūda gadījās: jaunajam Latvijas prezidentam nācās sniegt zvērestu divas reizes

Portāls vērsās pie brīvmūrnieku ložas pārstāvja, brīvmūrniecības pētnieka, bijušā Rīgas domes deputāta Jāņa Mārtiņa Skujas ar lūgumu pastāstīt, vai tiešām Levits ir saistīts ar slepenām ložām.

Skuja paziņoja, ka brīvmūrnieki neatklāj savu dzīvo Brāļu un Māsu vārdus, ja tam nav dota viņu piekrišana vai viņi paši nav sevi publiski atklājuši. Taču pats viņš uzskata, ka brīvmūrniecība tikai iegūtu, ja Levits būtu ložas loceklis.

No kurienes tad ir radusies šī nestandartā ideja? Izrādās, viss aizsācies 1993. gadā, kad Levits, būdams tieslietu ministrs, prezentēja Saeimā atjaunotā Ministru Kabineta iekārtu. Izpētot shēmu, deputāts Aleksandrs Kiršteins (Nacionālā apvienība) pateica Saeimas tribīnē, ka tajā pastāv kaut kāda mistiska slepenība, kura atgādina instrukcijas masonu ložu sapulcei.

Otro reizi par Levita iespējamiem sakariem ar brīvmūrniecību sāka runāt 2007. gadā, kad viņa kandidatūru pirmo reizi izvirzīja Latvijas prezidenta vēlēšanām: kāds bijušais deputāts, kuru savulaik aicināja iestāties masonu ložā, pastāstīja Jauns.lv, ka toreiz izvērsās cīņa par prezidenta krēslu starp Latvijas ložu (Valdis Zatlers) un rietumu ložu (Levits), savukārt Aivaru Endziņu izvirzīja Krievijas virzīta loža (oficiāli - "Saskaņas centrs").

Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Politika
Gilis: nacionālisti skries ar pieri sienā, lai padzītu krievus no Latvijas

Toreiz Latvijas ložas maģistra vietnieks paziņoja, ka tas viss ir muļķības, jo masoniem nav nekāda sakara ar politiku.

Tāpat, kā norāda portāls, ar masoniem (bez pierādījumiem) saistīja arī "Klubu 21", kurā Levits nekad nav sastāvējis, un pie reizes arī partiju "Latvijas ceļš", kuras deputāts 5. Saeimā bija Levits.

Citiem vārdiem runājot, ja tic visam, kas teikts rakstā, ar masoniem ir saistīta visa Latvijas politika kopš neatkarības iegūšanas brīža, tādēļ gaidīt kaut ko jaunu no prezidenta nav vērts.

Ziņu lente
0