Ugunsgrēks Rīgā: cilvēki bija iesprostoti degošā namā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienīgo izeju no mājas – trepes – pārņēma liesmas: cilvēki nevarēja apiet šķērsli, bet, par laimi, ugunsdzēsēji laicīgi piesteidzās palīgā.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Rīgā dzīvojamā namā naktī notika ugunsgrēks. Ap vieniem naktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma ziņu par ugunsgrēku Pļavas ielā, vēsta Mixnews.lv.

Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu. Nelaimes gadījuma vietā liesmas bija pārņēmušas dzīvojamā nama trepes, bloķējot cilvēkiem vienīgo izeju un nolaišanās iespēju no augšējiem stāviem.

Врач держит за руку больного - Sputnik Latvija
"Teica, lai ejam prom": kā divi Latvijas jaunieši izglāba no ugunsgrēka veco kaimiņu

Taču glābēji nelika vilties. Ar izvelkamo kāpņu palīdzību uz zemes tika nogādāti pieci cilvēki. Vēl četrus – no augšējā stāva – caur logiem izdevās izvilkt no degošās mājas. Divi cilvēki dzīvoja pirmajā stāvā. Arī viņus izvilka ārā caur logiem.

Vēl 19 cilvēki paši izkļuva no mājas, kurā notika ugunsgrēks. Vēl pirms glābēju ierašanās.

Tomēr neiztika bez cietušajiem. Seši iedzīvotāji guvuši traumas.

VUGD cīnījās ar liesmām apmēram piecas stundas, taču plkst. 4:59 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Kopumā izdeguši 225 kvadrātmetri dzīvojamās platības.

Joprojām dzēš

Tāpat tiek ziņots, ka naktī uz svētdienu, 7. jūliju, ap četriem no rīta ugunsdzēsēji Olaines novada Olaines pagastā devās dzēst paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku.

Aizdegās divas dzīvojamās mājas un saimniecības būve. Liesmas draudēja jebkurā brīdī pārmesties uz kaimiņu mājām. Taču ar to ugunsdzēsējiem izdevās tikt galā, ierobežojot ugunsgrēka platību.

Taču līdz galam nodzēst liesmas ugunsdzēsējiem joprojām nav izdevies.

Ziņu lente
0