Kļūme sistēmā: VID atklāja informāciju par čekiem "bez nodokļiem"

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Платежный терминал
Платежный терминал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Velti VID steigšus ziņoja par panākumiem cīņā ar nodokļu nemaksātājiem, ko dāvājusi čeku loterija.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Informācija par to, ka čeku loterijas pirmajā dienā 20% iesniegto čeku izrādījušies bez nomaksātiem nodokļiem, neatbilst patiesībai, portālam TVNET apstiprināja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Служба госдоходов - Sputnik Latvija
Kontrolējam biznesu kopā ar VID: sākusies čeku loterija

Čeku loterijas pirmajā dienā VID vadītāja Ieva Jaunzeme pastāstīja, ka no 90 iesniegtajiem čekiem 20 gadījumos valsts neesot saņēmusi nekādus nodokļus, un solīja, ka VID nekavējoties dosies uz negodīgajām firmām, lai pārbaudītu kases lentu. Tāds bija loterijas patiesais mērķis – identificēt nodokļu nemaksātājus un uzzināt, kādi miljoni aizplūst garām valsts budžetam.

Taču VID pārstāve Evita Teice-Mamaja paskaidroja, ka čeku loterijas sākumā tika testēta sistēma. VID darbinieki pārbaudījuši deviņus reģistrētos čekus un secinājuši, ka 20% no tiem ir nederīgi.

"Tas liecina, ka 20% gadījumu čeku loterijas vietnē ievadītā informācija bija nepareiza vai nekorekta. Aicinām iedzīvotājus nemazināt savas iespējas laimēt balvas un norādīt Čeku loterijas lapā tikai patiesus datus, nevis brīvi izvēlētas ciparu kombinācijas," skaidroja Teice-Mamaja.

Viņa atgādināja, ka laimesta gadījumā to varēs saņemt tikai, uzrādot čeka oriģinālu – klātienē vai arī ieskenētā veidā Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

Taksometru stāvvieta Rīgas lidostā - Sputnik Latvija
"Iedeva pat čeku": taksometra pasažieri samaksāja 73 eiro par braucienu līdz Jūrmalai

No 1.jūlija Latvijā norit čeku loterija, kuras mērķis ir godīgas konkurences un nodokļu saistību izpildes veicināšana, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un pakalpojumiem.

Lai piedalītos loterijā, jāpiereģistrē vietnē www.cekuloterija.lv čeks, kvīts vai biļete par kopsummu vismaz 5 eiro apmērā par preci vai pakalpojumu, kas saņemti no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja. Pēc reģistrācijas čeks, kvīts vai biļete noteikti jāsaglabā, jo laimesta gadījumā tas jāuzrāda VID personīgi vai jāiesniedz caur EDS.

Ziņu lente
0