Posms naudas pelnīšanai? Vērā ņemamas izmaiņas uz Tīnūžu-Kokneses šosejas

CC0 / pxhere / Панель приборов в автомобиле
Панель приборов в автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi autovadītāji ir neapmierināti ar ātruma ierobežojumu Tīnūžu-Kokneses šosejas posmā. Tagad satiksmes organizācijā gaidāmas izmaiņas.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Vairāki autovadītāji vērsušies programmas Bez Tabu redakcijā ar sūdzībām par satiksmes organizāciju Tīnūžu-Kokneses šosejas posmā, kur maksimālais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, bet pārējā šosejas posmā – 100 kilometri stundā. 

Jāpiebilst, ka šosejas 13. un 20. kilometrā uzstādīti radari.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Nesteidzieties uz Jūrmalu: uz šosejas noteikts ātruma ierobežojums

"Tas posms ir projektētāju, būvētāju brāķis un tiešām ir nedrošs, vai vienkārši šis posms ir "naudas pelnīšanai"?" taujāja autovadītājs Vairis.

VAS "Latvijas valsts ceļi" vadība ir pārliecināta – ātruma ierobežojumi ieviesti lielā ceļu satiksmes negadījumu skaita dēļ.

"Ja apskatās negadījumus tikai šogad, tad šajā autoceļa posmā notikuši 6-7 negadījumi. Ja salīdzina visu 45 kilometru garo P80 autoceļu, tad pārējā posmā ir tikai trīs ceļu satiksmes negadījumi.

Kopš darbojas vidējā ātruma mērīšanas ierīces, negadījumi šajā posmā vairs nenotiek. Situācija ir uzlabojusies," ir pārliecināts VAS "Latvijas valsts ceļi" satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns.

Pieņemts lēmums minētajā iecirknī noteikt ātruma ierobežojumu līdz 100 kilometriem stundā. Ja avāriju skaits no jauna pieaugs, maksimālais pieļaujamais ātrums atkal var tikt samazināts.

Ziņu lente
0