Skultes ostas vadītājs par SDG termināļa būvniecību: sākumā ekoloģija, gāze pēc tam

© Lietuvos energetikos ministerijaГазовоз в Клайпедском СПГ терминале
Газовоз в Клайпедском СПГ терминале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skultes ostas vadībā uzskata, ka principā ir pāragri spriest par to, vai SDG termināļa būvniecība ir iespējama – sākumā ir jāsagaida ekologu slēdziens.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Runāt par sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecību Skultē varēs tikai pēc projekta ietekmes uz apkārtējo vidi novērtēšanas procedūras beigām, paziņoja Skultes ostas pārvaldnieks Igors Akulovs, raksta aprinkis.lv.

"Ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras laikā ir jāapzina un jāizvērtē daudz dažādi faktori un tikai pēc tam varēs spriest par to, vai šāds projekts vispār ir iespējams," paziņoja Akulovs.

Pēc viņa sacītā, šobrīd projekta autori no Skulte LNG Terminal atbilstoši likumdošanai īsteno ekoloģiskās ietekmes novērtējuma procedūru un veic pirmās sabiedrības apspriešanas attiecīgajās pašvaldībās.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, kompānija Skulte LNG Terminal izstrādā SDG termināļa  un aptuveni 39,5 kilometrus gara gāzesvada projektu līdz Inčukalna gāzes krātuvei. Termināļa platformu plānots izvietot Skultes ostas ziemeļaustrumu akvatorijā, 2,5 kilometru attālumā no krasta. Pazemes gāzesvada garumam jāsastāda 5,5 kilometri, kāpu zonā būs 0,5 kilometri trubas, savukārt sauszemē vēl 33,5 kilometri.

СПГ Klaipedos nafta  - Sputnik Latvija
Glābiet Saulkrastus no SDG! Iedzīvotāji pret termināļa būvniecību

Paredzēts, ka terminālis spēs uzņemt gāzes kuģus ar ietilpību no 40 tūkstošiem līdz 174 tūkstošiem kubikmetru. Saskaņā ar iniciatoru ieceri, tas kļūs par pasaulē lētāko šāda veida termināli.

Pirmās sabiedriskās apspriešanas notika 29. jūnijā, tajās vietējie iedzīvotāji izteica asu neapmierinātību saistībā ar ieceri. Viņi uztraucas, ka terminālis nodarīs nenovēršamu kaitējumu dabai, kā arī ietekmēs cilvēku ikdienu un tūrismu.

Nākamā sabiedriskās apspriešanas kārta notiks 6. jūlijā: plkst. 11:00, Limbažu novada domes zālē un plkst. 15:00, Sējas novada domē.

Ziņu lente
0