Politika

Ušakovs noklausījās Ušakovu? Bijušā Rīgas mēra suvenīros atrada noklausīšanās ierīci

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков внутри памятника Свободы
Нил Ушаков внутри памятника Свободы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā labā detektīvā, pēdējā dienā pirms Eiropas Parlamenta darba uzsākšanas izmeklēšanas zeļļi, patriotiem par prieku, piedeva gāzi – te visi līdzekļi ir labi, pat kartona.

Daudzi domāja, ka bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs, iekļūstot Eiropas Parlamentā, aizbēdzis no Latvijas taisnīguma tiesas. Taču taisnīgums steidzamā kārtā organizēja kriminālprocesu un negaidīti atklāja bijušajā mēra kabinetā, pieņemsim, ierakstošu ierīci, raksta radio Sputnik autors Pjotrs Maļejevs.

Īsts patriots prot priecāties. Kad uzvaras gājienā dodas taisnīgums, parādās spēks un gandarījums. Kad kādu lamā – labi. Kad filmē – vispār teicami. Kad iesēdina cietumā – nektārs uz sirds. Taču pilnībā mierīga un priecīga patriota dvēsele kļūst tikai tad, kad kādu nošauj. Tad iestājas katarse.

Мэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы - Sputnik Latvija
Ušakovam piemērots aizdomās turamā statuss "Rīgas satiksmes" lietā

Veiklais "vatņiks" Ušakovs, kurš nosēdējis Rīgas galvenajā krēslā vairākus domes sasaukumus, teju aizgāja no nenovēršamām taisnīguma ķepām. Pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka viņš vispār ir visā vainīgs, viņš spēja mierīgi tikt ievēlēts Eiropas Parlamentā un pat devās uz rietumiem atbilstoši programmai "čemodāns-stacija-Brisele".

Puiši no Politisko pretinieku korupcijas apkarošanas biroja pūta vaigus un skaidroja nogurušā balsī presei, ka pilsonis Ušakovs nefigurē nevienā lietā nekādā statusā. Prese nervozēja, jo "visiem viss ir skaidrs", un acumirklī atzvanīja ar jautājumu "un tagad?". Un likās, ka vēl nedaudz, un izmeklēšanas baloni nerīkosies, aizies nelietis uz Sokoļņikiem, tur ir kur paslēpties, šauj, Gļeb Egorič.

Un, kā labā detektīvā, tieši pēdējā dienā pirms Eiropas Parlamenta darba uzsākšanas izmeklēšanas zeļļi, patriotiem par prieku, piedeva gāzi. Meklēja, meklēja un nevar būt – sameklēja. Iesāka kriminālprocesu.

Prese priekos sarosījās un sāka noskaidrot kas un ko. Bet tur kaut kādi dīvaini skaidrojumi. Saka, iesākts kriminālprocess, jo bez kriminālprocesa neiznāks kriminālprocess.

Žurnālisti nerimstas: "Bet kas ar Ušakovu? Nu? Jā? Nē? Arestēts? Aizturēts? Tiek turēts aizdomās? Liecina? Dod? Nodod? Nu ko? Nu kad jau taisīt vaļā korķi?" Birojs atbild: "Neviens cilvēks nekādā statusā neatrodas. Vienkārši process. Tas pats, kurš iesākās."

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs pastāstīja par krimināllietu pret viņu

Un te jau pats Ušakovs sāka skaidroties. Es, saka, ziniet, par ko tieku turēts aizdomās? Ne par ko neuzminēsiet. Manā bijušajā kabinetā starp visādiem suvenīriem un dāvanām atrada kartona albumu. Un kartonā ielīmēta kamera un mikrofons. Un vispār, saka, es uz jums brīnos. Kaut kāds elektronikas cienītāju un jaunā tehniķa pulciņš. Labi, ka vismaz PSRS pilsoņa pasi, izpletņa cilpas un Pasaules tirdzniecības centram uzbrūkošo divplākšņu trajektoriju zīmējumus neatrada.

Birojs, saprotot, ka arī tam ir jāizskaidrojas, arī izskaidrojās. Mēs, saka, atradām "stratēģiskās nozīmes ierīci", un tie nav joki, dārgie biedri. Un tauta arī pieslēdzas, sāk spriest un skaidroties. Kas tad iznāk, Ušakovs ielīmējis kartonā mikrofonu, lai noklausītos Ušakovu? Te acīmredzami ir kaut kas viltīgs, kas pagaidām ir slikti saprotams mums, Latvijas patriotiem. Tiesa, pats galvenais, ka lieta virzās pareizā virzienā.

Process jau ir iesācies, un patriota sirdi piepilda vārds "kriminālais". Ar kriminālā palīdzību pamazām Ušakovu var iedzīt stūrī. Te visi līdzekļi ir labi – pat kartona. Turklāt "stratēģiskās nozīmes".

Ziņu lente
0