Jaunā Latvenergo padome paziņoja par atkāpšanos

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasЭлектрическая подстанция
Электрическая подстанция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvenergo pagaidu padomes locekļi neizturēja pastāvīgo politisko spiedienu.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro norīkotā AS Latvenergo pagaidu padome paziņoja par atkāpšanos, ziņo pagaidu padomes vadītājs Pāvels Rebenoks paziņojumā medijiem.

Par to, ka viņš informējis ekonomikas ministru par visu padomes locekļu lēmumu atstāt amatus, "jo neredz iespēju pilnvērtīgi pildīt funkcijas esošā politiskā spiediena dēļ", Rebenoks uzrakstīja savā Facebook lapā.

"Padome norāda, ka pēc vairāku politiķu publiskajiem paziņojumiem tā kļuvusi par "neērtu padomi" un neredz iespēju pildīt akcionāra – Latvijas valsts - doto uzdevumu par elektrības rēķinu samazināšanu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kas bija viens no galvenajiem iemesliem iepriekšējās padomes atcelšanai. Pagaidu padome apzinās, ka tās lēmums par atkāpšanos var ietekmēt uzsākto elektrības rēķinu samazināšanas gaitu, kā arī "Latvenergo" koncerna pilnvērtīgu lēmumu pieņemšanu līdz tiks nodrošināta pastāvīgās padomes iecelšana. Tomēr esošajā politiski nokaitētajā gaisotnē tā neredz citas iespējas, kā atkāpties," teikts paziņojumā.

"Uzskatām, ka nav pamatoti pārmetumi padomei par politisko angažētību, jo tajā darbojās savas jomas eksperti un daļa no tiem jau līdz šim piedalījās Ekonomikas ministrijas izveidotajā darba grupā par elektrības rēķinu samazināšanu un to iecelšana padomē ir iesāktā darba turpinājums," teikts Rebenoka paziņojumā.

Par Latvenergo padomes pienākumu izpildītāju kļūs Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis kā akcionāra pārstāvis.

Ральф Немиро - Sputnik Latvija
Politika
Atlaista Latvenergo padome. Valdošā koalīcija ir neizpratnē

Jau pēc iepriekšējās Latvenergo padomes atlaišanas tika iesākts tās locekļu amatu konkurss, paziņoja Nemiro telekanālā LNT. Patlaban tiek izstrādāts konkursa nolikums, savukārt pats konkurss, saskaņā ar ministra prognozēm, varētu aizņemt dažus mēnešus.

Iepriekšējā Latvenergo padome tika atlaista 19. jūnijā pēc Nemiro rīkojuma. Šāds notikumu pavērsiens izraisīja ministra koalīcijas partneru nesaprašanu, tostarp Krišjāņa Kariņa nesaprašanu, kurš sākumā nosauca šo lēmumu par neapdomātu, sasteigtu un labas vadības principiem neatbilstošu, un pēc tam oficiālā rezolūcija pieprasīja paskaidrojumus.

Piektdien Nemiro paskaidroja kompānijas padomes atstādināšanas iemeslu – pēc viņa sacītā, visā vainojams "nepārliecinošs un neaktīvs darbs saistībā ar sadales tarifu mazināšanu, kā arī par OECD labās prakses pārvaldības principu neievērošana".

Ziņu lente
0