Igaunijas lāči migrē uz Latviju

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasБурый медведь в зоопарке Калининграда.
Бурый медведь в зоопарке Калининграда. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lāču populācija īpaši pieaugusi Valkas rajonā.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Lāči no Igaunijas pārceļas uz Latviju, raksta avīze Lõuna-Eesti Postimees.

Pagājušajā nedēļā pie Ērģemes ciema, dažu desmitu kilometru attālumā no Valkas, vietējie iedzīvotāji pamanīja divus lāčus. Vietējās avīzes "Ziemeļlatvija" žurnālists sazinājās ar vietējiem medniekiem, kuri paziņoja, ka lāču skaits Valkas apkaimē patiešām ir pieaudzis, un izskaidroja to ar dzīvnieku migrāciju no Igaunijas.

Медведь - Sputnik Latvija
Uzmanību! Latvijā klīst lāči un ne no viena nebaidās

Tāpat pagājušajā nedēļā divus lāčus redzēja Oleru ciema rajonā, pusstundas braucienā no Ērģemes, nav izslēgts, ka runa ir par tiem pašiem dzīvniekiem.

Pirms diviem gadiem eksperti runāja, ka Latvijā vairākas reizes palielinājusies brūno lāču populācija. Toreiz lācis tika pamanīts Saulkrastu pilsētas Ziemeļblāzmu kooperatīvā. Viņš klīda pa dzīvojamo namu sētām. Daudz lāču atnāca no Krievijas un Igaunijas.

Varbūtība nonākt lāča uzbrukumā ir daudz mazāka, nekā varbūtība apmaldīties mežā. Taču, neskatoties uz to, eksperti ieteica nekrist panikā, nekliegt un nebēgt, satiekot šo zvēru, lai neizraisītu pakaļdzīšanās refleksu. Pie tam nevajag arī palikt stāvam uz vietas. Mierīgi, bez asām kustībām, jāpagriežas un jāsāk atkāpties. Kad kļūs skaidrs, ka lācis vairs nav tik tuvu, var pielikt klāt soli.

Turklāt nav ieteicams filmēt lāci ar mobilo telefonu.

"Ziemeļlatvija" redaktore Ance Andrējeva-Empele atgādina, ka šobrīd Latvijā ir aizliegts medīt lāčus.

Ziņu lente
0