Dombrovskis: Latvija vēlas pieteikt karu Igaunijai un padoties

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско - эстонская граница в Валке
Латвийско - эстонская граница в Валке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija apsteidz Latviju tik daudzos virzienos, ka iesākt "karu" ar to var tikai ar vienu mērķi – padoties gūstā.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa") pastāstīja par to, kā pareizi "jākaro" ar Igauniju, savā Facebook lapā.

Pagājušajā nedēļā Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka Igaunija pārkāpusi vienošanos ar Latviju par akcīzes nodokli un iesākusi "karu", tāpēc Latvijai nekas cits neatliek, kā vien atbildēt ar attiecīgu alkoholisko dzērienu akcīzes samazinājumu.

Vakar Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja Akcīzes nodokļa likuma grozījumus, kuri paredz tā likmes samazināšanu stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem par 15%. Šos grozījumus ātrāk nekā parasti izstrādāja Saeimas Budžeta un finanšu komisija sadarbībā ar Finanšu ministriju un izskatīja steidzamā kārtā.

Dombrovskis reaģēja uz šo "akcīžu karu" sociālajos tīklos.

"Premjers Kariņš paziņo, ka "igauņi ir sākuši (alkohola) akcīzes karu pret Latviju, mums neatliek nekas cits, kā atbildēt!"

Nu un jau Kariņa koalīcija acumirklī ir sagatavojusi atbildi igauņiem - nekavējoties samazināt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam par 15%.

Kariņš laikam nav pamanījis, ka igauņi jau sen iesākuši "karu" pret mums!

Пассажир в аэропорту - Sputnik Latvija
Ekonomists: Latvija zaudējusi ceturto daļu darba tirgū aktīvo iedzīvotāju

Igauņi iesākuši darbaspēka nodokļu karu! Darbaspēka nodokļi igauņiem ir ievērojami zemāki, nekā mums!
Igauņi iesākuši neapliekamā minimuma karu! Igauņiem ar IIN neapliekamais minimums ir 500 EUR.
Igauņi iesākuši zinātnes finansējuma karu! Daudz mazākai valstij izdodas piešķirt zinātnei gandrīz divas reizes vairāk nekā Latvijai!

Igauņi iesākuši skolotāju algu karu! Igaunijas skolotājiem minimālā algas likme nākamgad pieaugs līdz 1250 eiro mēnesī. Bet koalīcijas deputāti šodien nobalsoja PRET priekšlikumu skolotāju minimālo algu pacelt līdz 750 eiro mēnesī.
Igauņi iesākuši augstākas izglītības karu! Tartu Universitātes jau ir pasaules top 300, kamēr neviena no mūsu augstskolām netiek pat pasaules top 500.

Igauņi ir iesākuši - pie tam ļoti veiksmīgi - karu tik daudzās frontēs, ka man rodas aizdomas, ka Kariņa valdība beidzot atklājusi Latvijas veiksmes formulu! Varbūt Kariņa īstais mērķis ir pasludināt karu igauņiem .. un padoties?

Bet, ja tomēr Kariņa valdība ir nopietni noskaņota "karam" ar Igauniju, tad es aicinu valdību iesākt ar augšminēto! Un tad, un tikai tad, kad mēs uzvarēsim igauņus visos šajos karos, tad pienāks laiks padomāt arī par uzvaru – "kam šņabis lētāks" karā," uzrakstīja Dombrovskis savā Facebook lapā.

Ideju "pieteikt karu Igaunijai un padoties" iepriekš jau izvirzīja publicists Oto Ozols.

"Ja skatās uz Igaunijas demogrāfijas politiku, tad pilnībā atbalstu @krisjaniskarins domu par karu ar Igauniju. Un nekavējoties jāpadodas, lai viņi mūs okupē. Tad arī ģimenes ar bērniem Latvijā uzzinātu, ko nozīmē sociāli atbildīgas OECD valsts atbalsta līmenis," uzrakstīja viņš savā Twitter.

Piebildīsim, ka Latvijas iedzīvotāji jau sākuši pamazām "padoties gūstā" – piemēram, Latvijas Valkas iedzīvotāji arvien biežāk reģistrējas pilsētas Igaunijas daļā, kas ļauj tiem, tostarp, saņemt augstākus bērnu uzturēšanas pabalstus.

Ziņu lente
0