Latvijas iedzīvotāji iestājas pret pasta pakalpojumu tarifu paaugstināšanu

CC0 / pxhere / Почта
Почта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīcijas autors sabiedrības iniciatīvu portālā uzskata pasta pakalpojumu tarifu paaugstināšanu par nepamatotu.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākusies parakstu vākšana pret pasta tarifu paaugstināšanu.

Pēc iniciatīvas autora Anžeja Dmuhovska domām, jaunie tarifi padarīs vienkāršo vēstuļu nosūtīšanu ar svaru līdz 20 gramiem ievērojami dārgāku, nekā vidēji ES.

Почтовый ящик - Sputnik Latvija
"Latvijas Pasts" nevēlas maksāt par iebraukšanu Jūrmalā

"Latvijas Pasta" paziņojums, ka cenu kāpums ir saistīts ar to, ka "tarifi nebija mainīti 10 gadus", neizskatās loģisks, uzskata petīcijas autors.

"Loģiskāk būtu salīdzināt, vai šādi tarifi ir atbilstīgi Latvijas situācijai šobrīd un attiecībā pret citām valstīm," raksta Dmuhovskis.

Tāpat viņš norāda, ja salīdzina vidējās algas un pasta tarifus Latvijā un citās ES valstīs, kļūst acīmredzams, ka Latvijas iedzīvotājiem vēstuļu nosūtīšana var kļūt par grūti pieejamu pakalpojumu, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm.

Pagaidām iniciatīva savākusi 32 parakstus no izskatīšanai nepieciešamajiem 10 tūkstošiem.

Morāli novecojušie tarifi

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik, esošo 240 tarifu vietā "Latvijas Pasts" plāno ieviests jaunu pakalpojumu cenu aprēķinu. Izmaksas būs atkarīgas no sūtījuma svara, ģeogrāfiskās zonas un no tā, vai tas ir apdrošināts vai ierakstīts.

Почтальон - Sputnik Latvija
Nepatīkams pārsteigums: Latvijas Pasts saņēma 80 izmirkušus sūtījumu maisus

Tādējādi "A" klases pasta sūtījuma cena ar svaru līdz 20 gramiem pieaugs no 0,57 eiro līdz 1,00 eiro, jeb gandrīz divas reizes.

"Latvijas Pastā" uzskata, ka tarifi ir novecojuši, neatbilst nedz vietējai, nedz starptautiskai tirgus situācijai un mūsdienu patērētāju ieradumiem.

Gadījumā, ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija atbalstīs šādu lēmumu, tarifi varētu stāties spēkā šī gada otrajā pusē.

Ziņu lente
0