Ejiet uz pirti: Alojas skolai nāksies rīkot stundas dušu telpās

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasСауна
Сауна  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alojas mērs Valdis Bārda (Zemnieku savienība) saista valdības aizdevuma atteikumu vidusskolas remontam ar to, ka viņš sastāv "nepareizajā partijā".

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Skolotāju kabinets dušā, mācību grāmatas uz pirts sola, skolēni foajē pie ieejas durvīm – tā no 1. septembra izskatīsies nodarbības Alojas vidusskolā, vēsta LNT ziņas.

Alojas Ausekļa vidusskolā mācās 267 bērni, taču ēka atrodas avārijas stāvoklī, tādēļ mācības nācās pārcelt uz sporta zāles foajē, garderobi un atpūtas telpām.

Taču sakarā ar bažām par iespējamiem pārkāpumiem skolas pārbūvē Latvijas valdība otrdien pēkšņi nolēma izslēgt to no projektu saraksta, kuriem vietējās varas šogad drīkst izņēmuma kārtā paņemt aizdevumu Valsts Kasē.

Школьная доска - Sputnik Latvija
Visa skola šokā: Rīgā aizliedza izlaiduma balli deportāciju upuru piemiņas dienas dēļ

Kaut arī Finanšu ministrija atbalstīja 1,31 miljona eiro aizdevumu skolas savešanai kārtībā, finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") un IeM vadītājs Sandis Ģirģens (KPV LV) valdības sēdē paziņoja par bažām, ka, veicot skolas pārbūvi, var tikt pieļauti likuma pārkāpumi, un aizdevuma piešķiršanā nolēma atteikt.

Alojas mērs Valdis Bārda (Zemnieku savienība) saista šo atteikumu ar politisko cīņu un opozīcijas aktivitāti.

"Man arvien vairāk liekas, ka, acīmredzot, nezinu… esmu nepareizajā partijā, vai mēs esam tālu no attīstības centriem, vai vēl kaut kādi iemesli, man grūti pateikt. Esmu šokā, teikšu atklāti," komentēja valdības lēmumu Bārda.

Tālāk viņš plāno censties runāt par šo problēmu ar Saeimas deputātiem.

"Noteikti, ja nevari nekā savādāk, noteikti jāvēršas pie medijiem un tā tālāk, jo šajā gadījumā mēs nelūdzam nekādu papildu naudu, bet gan aizdevumu sava budžeta ietvaros, lai pēc tam atdotu (…) Runa ir par bērnu drošību, par to, lai viņi apmeklē skolu normālos apstākļos," norādīja Alojas mērs.

Ziņu lente
0