Lilastē izsēdīsies spāņu desants. Iedzīvotāji lūgti neuztraukties

© CC BY-ND 2.0 / eduards b / lilasteПляж в Лиласте
Пляж в Лиласте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien atpūtnieki Lilastē, iespējams, būs spiesti dot vietu kareivjiem un netraucēt NATO mācībām.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Lilastes un Daugavgrīvas iedzīvotājiem radīsies iespēja pavērot jūras desantu no spāņu aviācijas bāzes kuģa Juan Carlos I, vēsta Latvijas Radio.

Jūras kājnieku desantēšanās paredzēta trešdien, 12. jūnijā, un tās laikā pludmale būs slēgta, paskaidroja Nacionālo bruņoto spēku leitnants Pēteris Subbota. Civilpersonām nebūs iespējams nokļūt pludmalē nejauši, un mierīgajiem iedzīvotājiem nekas nedraud. Ierobežojumu zona nebūs liela: kilometru garš desantēšanās iecirknis, turklāt atpūtniekus krastā varētu lūgt paieties tālāk ne vairāk kā par puskilometru uz vienu vai otru pusi, viņš piebilda.

Dažu stundu laikā krastā izsēdīsies 400-500 karavīri ar tehniku un ieročiem, pēc tam desants dosies uz Ādažu poligonu. Kuģī desants atgriezīsies piektdien.

Ņemot vērā militārās tehnikas pārvietošanos, iespējami zināmi kavēkļi civilajam transportam – autovadītāji lūgti nekavēt kolonnas pārvietošanos un necensties to apdzīt. Manevru vietās iedzīvotāji lūgti neuztraukties, ja parādīsies kareivji un zemessargi vai ārpus poligoniem būs redzama militārā tehnika un citas iekārtas.

Pirmdien Baltijas jūrā sākušās NATO mācības Baltops, kurās piedalās vairāk nekā 8,5 tūkstoši karavīru no 18 valstīm. Manevros ASV Jūras spēku 2.flotes vadībā iesaistīti 50 kuģi un zemūdenes, kā arī 40 lidmašīnas. Alianses vadība atzīmēja, ka mācības "ne pret ko nav vērstas", to mērķis esot demonstrēt NATO spējas aizsargāties no jebkura pretinieka Baltijas jūrā, ka ir "vitāla stratēģiskā nozīme" alianses acīs.

Alianse plāno mācībās "Baltops" pilnveidot gaisa spēku mijiedarbību ar jūras spēkiem pretgaisa aizsardzības, novērošanas un desanta operāciju atbalsta nodrošināšanai. Tāpat karavīri veiks jūras mīnu un zemūdeņu meklēšanu, izmantos PGA sistēmas un līdzekļus aizsardzībai no nosacītā pretinieka kuģu uzbrukumiem.

Ziņu lente
0