Latvijā apturēta Rigvir preparātu reģistrācija

© Foto : rigvir.comЛекарство Rigvir
Лекарство Rigvir - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad tika atklāti kvalitātes defekti vairākās preparāta Rigvir sērijās melanomas ārstēšanai.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Zāļu valsts aģentūra pārtraukusi Rigvir preparātu reģistrāciju līdz brīdim, kamēr netiks novērsti pārkāpumi, vēsta BNN.

Aģentūra skaidro, ka šogad tika atklāti kvalitātes defekti vairākās Rigvir sērijās, tāpēc tika apturēta šo preparātu izplatīšana. Uzņēmums Latima, kurš reģistrēja Rigvir preparātus, joprojām nav noskaidrojis defektu iemeslu.

Tāpat aģentūra paziņoja, ka pēc šo preparātu reģistrācijas uzņēmums nepildīja saistības atbilstoši normatīvajiem aktiem un neatjaunoja dokumentus par preparātu reģistrāciju. Tāpēc aģentūra apturēja Rigvir reģistrācijas apliecības darbību līdz brīdim, kamēr netiks novērsti pārkāpumi.

Купюры евро и калькулятор - Sputnik Latvija
Rigvir nāksies atmaksāt valstij visas kompensācijas

Tikmēr Veselības inspekcijā vērsušies 38 pacienti, 5 ārstniecības iestādes, 16 onkologi, ģimenes ārsti, onkologs-ķīmijterapeits, imunologs un dermatologs, kuri kopā palūdza atļaut turpināt Rigvir terapiju. Inspekcija atļāva izplatīt vienu Rigvir sēriju pacientiem ar melanomu, kuriem jau ir nozīmēts šis preparāts.

Iepriekš mediķi vairākkārt apšaubīja Rigvir efektivitāti, taču tas tika saglabāts kompensējamo zāļu sarakstā pacientiem ar ļaundabīgu ādas melanomu.

Marta beigās Zāļu valsts aģentūra izbeidza Rigvir izplatīšanu, pēc tam, kad laboratorijas pārbaude Lielbritānijā konstatēja, ka četras zāļu sērijas neatbilda standartiem – to sastāvā bija mazāk aktīvās vielas, nekā ražotājs norādījis reģistrācijas brīdī.

Pēc tam, kad izraisījās skandāls, Nacionālais veselības dienests izsvītroja Rigvir no kompensējamo zāļu saraksta. Tagad to reģistrējušajam uzņēmumam SIA Latima jākompensē valsts dotācijas.

Ziņu lente
0