Tiesa atņēma zemessargam šautenes, ložmetējus un zenītlielgabalu

© Sputnik / Sergey MelkonovОсновная винтовка немецкой армии Маузер 98К
Основная винтовка немецкой армии Маузер 98К - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veicot kratīšanu, policija atrada divas pirmskara ražojuma "Mauser" šautenes, Mosina šauteni, Špagina pistoli-ložmetēju, pistoli-ložmetēju MP-40 un 76 milimetru artilērijas lielgabalu.

RĪGA, 5. jūnijs – Sputnik. Zemgales rajona tiesa lika konfiscēt 60 gadus vecajam vietējam iedzīvotājam, Zemessardzes leitnantam un medniekam Andrim Kļavam Otrā pasaules kara laika ieroci, kurš stāvējis viņa privātmājas pagalmā kopš 1993. gada, raksta Latvijas Avīze.

PSRS laikos 1930. gada ražojuma zenītlielgabalu "Bofors L60" izmantoja kā mērķi aviācijai, savukārt 1993. gadā Kļava atrada to Zvārdes poligonā. Sākumā bija paredzēts, ka lielgabals var noderēt Zemessardzei, taču noskaidrojās, ka tā nav darba stāvoklī, tāpēc Kļava atstāja to savā pagalmā, kur bērni izmantojuši to kā karuseli.

Граната - Sputnik Latvija
Granātas pa pastu: policija Jūrmalā aizturējusi "melno arheologu"

Visādam gadījumam Kļava pārzāģēja lielgabalu un aizmetināja ieroča patrontelpu. Taču, saskaņā ar Latvijas likumdošanu, pat pēc šādām operācijām viņš faktiski ir likumpārkāpējs, jo bez attiecīgas atļaujas ieguvis savā rīcībā "ieroča pamatdaļas".

Tiesa, Kļavas mājā, kurš bija piecu likumīgo ieroču vienību īpašnieks (kā mednieks un zemessargs), atrada arī citus nelegālos ieročus. Veicot kratīšanu ar dienesta suni, policija atrada divas pirmskara ražojuma "Mauser" šautenes, Mosina šauteni, Špagina pistoli-ložmetēju, pistoli-ložmetēju MP-40 un 76 milimetru artilērijas lielgabalu, kurš atzīts par sprādzienbīstamu.

Prokurors palūdza tiesai nesodīt Kļavu, jo viņš ir patriots, savukārt pārkāpumus pastrādājis bez ļauna nodoma, bet gan Latvijas likumdošanas slikto zināšanu dēļ. Beigās tiesa piesprieda viņam visu ieroču konfiskāciju, tostarp legālo, 80 stundas sabiedriskā labuma darbu, kā arī izslēdza viņu no Zemessardzes.

Ziņu lente
0