"Iedeva pat čeku": taksometra pasažieri samaksāja 73 eiro par braucienu līdz Jūrmalai

© Sputnik / Sergey MelkonovTaksometru stāvvieta Rīgas lidostā
Taksometru stāvvieta Rīgas lidostā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas taksistu alkatības upuru skaits pieaug: pasažieri bija spiesti samaksāt 73 eiro par braucienu no lidostas līdz Jūrmalai.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Kārtējo stāstu par to, ka viltīgie Rīgas taksisti izmanto vietējo iedzīvotāju un Latvijas viesu aizmāršību un lētticību, pastāstīja Twitter Eva Johansone.

"Nupat satiku ģimeni no Taivānas, kuriem taksists 73,26 eur noplēsa par atvešanu no lidostas uz Jūrmalu. Iedeva pat čeku. Kur vērsties, lai par šo sūdzētos? Kauns par pirmo iespaidu, kāds paliek tiem, kuri atbrauc apskatīt Latviju," raksta šokētā Eva Johansone, pievienojot publikācijai čeka fotogrāfiju.

​Sociālo tīklu lietotāji gan ar nožēlu, gan sašutumu kārtējo reizi bija spiesti konstatēt faktu, ka sūdzēties praktiski ir bezjēdzīgi: visi zaglīgie tarifi parasti ir norādīti uz taksometra durvīm, savukārt taksometru nozari solās jau drīz savest kārtībā.

​"Nav jau par ko sūdzēties diemžēļ. Tāda likme par kilometru un minūti. Likumdošana šādus tarifus, diemžēl atļauj. Sūdzēties varētu, ja čekā norādīts viens tarifs, bet uz automašīnas pilnīgi kaut kas cits. Bet, ja uz auto tie paši 2,99, 1,99 un 0,39 bija, tad jau neko īsti..." atbild sašutušajai autorei Jānis Nezināmais.

​"Kāds varētu paskaidrot visiem Latvijas iedzīvotājiem, ka taksometru cenu griesti ir atcelti?! Drīkst vest kaut vai par 10€/km, ja vien ir kāds, kurš gatavs maksāt vai neskatās uz durvīm, uz kurām ir tarifi," skaidro lietotājs ar lietotājvārdu raivisstrelnieks.

Taču viņam iebilda, ka Latvijas iedzīvotāji kā reiz sen ir sapratuši to un izmanto mobilās lietotnes taksometra izsaukšanai, savukārt tūristiem rodas nopietnas problēmas.

Taču Kārlis Dūmiņš norāda, ka šie tūristi vēl lēti izsprukuši cauri.

​"Šis vēl pa lēto (sarkasms). Pārsteidza, ka nav nekādu brīdinājuma zīmju no lidostas puses," raksta Kārlis, pievienojot zaglīgo tarifu fotogrāfiju.

Pat šajā diskusijā par taksistiem neiztika bez tradicionālās radikāli nacionālistiskās "naglas".

​"Šoferis krievs. Ko var vairāk gribēt?" izdara "daudznozīmīgu" secinājumu nacionāli norūpējies Kalniņ Edgars.

Savukārt Jānis Bojārs ar cerību norāda, ka drīz lidostā kārtība tiks ieviesta.

​"Domāju ka @Talis_L to kaut kad drīz sakārtos, jo nesen paziņu no lidostas līdz Teikai atveda par 45 EUR (čeku arī TAXI šoferis bija viņai iedevis). Viņa arī meklēja kam var sūdzēties, bet vēlāk saprata ka pēc būtības nav kam par to sūdzēties! Slikts tēls par LV garantēts!" raksta Jānis Bojārs.

Atgādināsim, ka pēc 2017. gada septembrī Augstākās tiesas pieņemtā lēmuma par to, ka lidosta vairs nedrīkst nodarboties ar taksometru pakalpojumu organizēšanu savā teritorijā, tās teritorija tika atvērta visiem taksistiem.

Situāciju apgrūtina arī tas, ka no 1. jūnija pašvaldības vairs nevar noteikt taksometru pārvadājumu cenu "griestus" un uzņēmumi ieviesa peldošos tarifus. Pārvadātāju apetīte pieauga tiktāl, ka par braucienu no lidostas līdz centram var pieprasīt par 40-50 eiro. Savukārt taksometru rinda Rīgas lidostā periodiski tiek noregulēta ar 90. gadu metodēm – ar dūru un asaru gāzes palīdzību.

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
"Kad tas beigsies": Rīgas viesi samaksāja par braucienu ar taksometru 45 eiro

Iepriekš satiksmes ministrs Tālis Linkaits paziņoja, ka esošā taksometru pārvadājumu pakalpojumu sistēma, kā arī licencēšanas kārtība faktiski legalizē klientu krāpšanu. Pēc viņa domām, problēmu palīdzētu atrisināt stingrāku prasību izvirzīšana taksistiem un fiksētu cenu ieviešana noteiktos maršrutos.

Ministru Kabinets 12. martā atbalstīja Autopārvadājumu likuma grozījumus, kuri pastiprina prasības taksometru kompānijām. Satiksmes ministrija sola atlasīt negodprātīgos taksometru uzņēmumus. Tiem, kas vēlēsies strādāt lidostā, vajadzēs nodrošināt norēķinus ar Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētiem dokumentiem, kuri apstiprina priekšapmaksu.

Šādus dokumentus dēvēs par taloniem, uz tiem tiks norādīts noteikta brauciena cena no lidostas, piemēram, uz Rīgas centru. Talona iegāde nozīmēs, ka pasažieris izmantos noteiktas taksometru kompānijas pakalpojumus.

Ziņu lente
0