Elksniņš vēlas dibināt savu partiju, "Saskaņa" neiebilst

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Saskaņa" problēmu fonā Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš vēlas dibināt savu pilsētas partiju.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") atklāja savus plānus veidot pilsētas partiju, vēsta Gorod.lv.

Atbildot uz jautājumu par "Saskaņas" politisko nākotni Daugavpilī, Elksniņš teica, ka partija izveidojusi pilsētā profesionāļu komandu, taču viņam esot vēlme izveidot no republikas politiskajiem spēkiem neatkarīgu pilsētas kustību vai partiju, kurā piedalītos lielāks skaits pilsētas iedzīvotāju.

"Daugavpilī jau sen nobriedusi nepieciešamība izveidot pilsētas partiju, kura varētu apvienot daudzus politiķus un profesionālus cilvēkus, sevišķi no jaunās paaudzes, kuri ir aktīvi un kuriem ir kāre pēc pārmaiņām.

Es redzu, ka šai perspektīvai, šai kustībai ir pamats būt. Jauna, autoritatīva un profesionāla komanda," pateica Elksniņš.

Politiķis atklāja arī detalizētus partijas izveidošanas mērķus un prasības komandai:

"Vēlos sapulcēt šeit spēcīgu komandu, kura spēs kļūt par pilsētas kodolu un saliedēt krievus, latviešus, poļus un baltkrievus, etniskos latgaļus, citu tautību pārstāvjus. Vēlos, lai mana dzimtā pilsēta beidzot atdzīvojas un iegūst reālu attīstības perspektīvu. To spēs izdarīt cilvēki jaunā formācijā, kuru uzmanību nenovērsīs veci un sūnaini politiskie sakari, jauni, aktīvi, ar labu izglītību un skaidru pilsētas attīstības redzējumu, kuri prot vienlīdzīgi sarunāties gan ar Eiropas un Latvijas augstākajiem ierēdņiem, gan ar vienkāršiem pilsētniekiem."

Депутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Daugavpilī atkal valda Saskaņa: mēra postenī ievēlēts Andrejs Elksniņš

"Saskaņas" pārstāvis Vjačeslavs Dombrovskis LTV intervijā paziņoja, ka ideoloģiski abiem spēkiem nebūšot problēmu, tāpēc viņš neiebilst pret pilsētas partijas izveidošanu Daugavpilī.

Atzīmēsim, ka, saskaņā ar Partiju likumu, nav iespējams vienlaikus strādāt divās partijās - pēc jaunās pilsētas kustības izveidošanas Elksniņš būs spiests izstāties no "Saskaņas".

Partija "Saskaņa" pēdējā laikā saskārusies ar grūtībām Rīgas domē – pēc Daiņa Turlā ievēlēšanas Rīgas mēra amatā no "Saskaņas" frakcijas tika izslēgti deputāti Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs, pēc kā valdošā koalīcija pazaudēja vairākumu galvaspilsētas domē.

Turlais situāciju raksturoja kā "politisko krīzi" un neizslēdza ārkārtas vēlēšanu iespējamību

Ziņu lente
0