Bijušajai Vides dienesta vadītājai piespriests sods 3 tūkstošu eiro apmērā

© Depositphotos / ФотобанкСудья выносит решение
Судья выносит решение - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ingas Koļegovas lieta tika iesniegta tiesas izskatīšanai augustā, viņu apsūdzēja par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa piesprieda naudassodu bijušajai Valsts vides dienesta (VVD) vadītājai Ingai Koļegovai par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā. Soda summa sastāda septiņas minimālās algas, jeb 3010 eiro, raksta rus.lsm.lv.

Tiesa atzina Koļegovu par vainīgu divās epizodēs, savukārt trešajā epizodē iestājies noilguma termiņš, un tiesvedība tika izbeigta.

Prokurors Kristaps Bresis paziņoja, ka viņu neapmierina Koļegovai noteiktā soda apmērs, taču viņam ir jāizpēta sprieduma pilnais teksts, lai to varētu apstrīdēt. Koļegova atteicās no komentāriem. Savā pēdējā vārdā viņa apgalvoja, ka nesaprot lietas būtību, un palūdza tiesai nepiemērot naudassodu, jo viņai neesot naudas, lai to samaksātu.

Temīda - taisnās tiesas dieviete - Sputnik Latvija
Koļegovas deklarācijas lieta nodota prokuratūrai

Koļegovas deklarācija par pēdējo gadu nav pieejama, savukārt dokumentos par 2017. gadu norādīta alga 48 tūkstoši eiro un parādi 150 tūkstošu eiro apmērā, taču apmēram tādu pašu summu Koļegova aizdevusi pati.

Koļegova vadīja dienestu no 2012. gada. Iesniedzot deklarāciju par 2013., 2014. un 2015. gadu, viņa nenorādīja informāciju par lietojumā esošo nekustamo īpašumu, par šajā periodā veiktiem darījumiem, kuru summa pārsniedz 20 minimālās algas, kā arī par citiem faktiem, kas saistīti ar viņas mantisko stāvokli, vēsta prokuratūra.

Turklāt deklarācijā par 2013. gadu viņa nenorādīja ziņas par lieliem naudas darījumiem, kuru apjoms pārsniedz 300 tūkstošus eiro. Savukārt deklarācijās par 2014. un 2015. gadu Koļegova paziņoja nepatiesu informāciju par darījumiem, kuru apmērs bijis lielāks, nekā 600 tūkstoši eiro.

Prokuratūrā lieta tika iesniegta pērnā gada februārī. Tiesai lieta tika nodota augustā, un 23. oktobrī tika uzsākta tās izskatīšana. Savu amatu Inga Koļegova pameta 29. janvārī.

Ziņu lente
0