Lietus un aukstums: sinoptiķi ziņo par laikapstākļiem brīvdienās

© Bryan Ledgard / Riga, LatviaЛюди прячутся от дождя
Люди прячутся от дождя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas beigas būs lietainas un vēsas, sola sinoptiķi.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Piektdien Latviju šķērsos atmosfēras fronte, tāpēc valstī gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, savukārt austrumos – īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Taču pēcpusdienā, sevišķi austrumu rajonos, iespējams spēcīgs pērkona negaiss ar lietusgāzēm, kā arī krusu. Pūtīs mērens vējš, pērkona negaisa laikā iespējamas brāzmas.

Valsts teritorijā ienāks aukstās gaisa masas, kļūs vēsāks – dienā 17…+22 grādi, piekrastē +15…+18 grādi.

​Laikapstākļus brīvdienās Latvijā noteiks ciklons. Sestdien, kā arī svētdien debesis klās mākoņi, savukārt valsts lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi. Sestdien pēcpusdienā iespējams pērkona negaiss. Gaisa temperatūra kļūs vēl par pāris grādiem zemāka: naktī tā pazemināsies līdz +6…+11 grādiem, savukārt dienā nepārsniegs +15…+20 grādus. Piekrastē būs +10…+15 grādi.

Рассвет, наблюдаемый с Солнечной горки в Мурманске - Sputnik Latvija
Latvijā pārspēts aukstuma rekords, kurš turējās 54 gadus

Gaidāms brāzmains vējš, kurš sestdien Vidzemē, savukārt svētdien arī citos Latvijas rajonos sasniegs 11-19 metrus sekundē.

Prognoze liecina, ka arī nākošās nedēļas sākuma Latvijā būs lietains un vēss. Gaidāms lietains laiks, savukārt dienā temperatūra nepārsniegs +14…+19 grādus. Piekrastē gaidāmi +11…+14 grādi.

Labā ziņa ir tāda, ka jau nedēļas otrajā pusē valstī pastiprināsies anticiklona ietekme: nokrišņu kļūs mazāk un būs nedaudz siltāk.

Neraugoties uz pērkona negaisa lietusgāzēm, Latvijas mežos saglabājas augsta ugunsgrēku bīstamība, brīdina sinoptiķi.

Ziņu lente
0