Uz Zemitāna tilta sākušies remontdarbi

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasЯмы и рытвины на разбитом дорожном покрытии
Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visu tilta konstrukciju inspekcija tika veikta 2018. gada vasarā, un nesošo konstrukciju stāvokli atzinuši par apmierinošu.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. No 23. maija līdz 20. jūnijam tiks atjaunots ceļa segums uz Zemitāna tilta, raksta rus.db.lv ar atsauci uz Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciālisti Unu Ahunu-Ozolu.

Asfalta likšana notiks naktīs no plkst. 22:00 līdz 6:00. Vadītājus aicina ievērot noteikto ātruma ierobežojumu – 30 km/h.

Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Deglava tilts tiks atvērts 19. maijā. Automašīnu ātruma un masas ierobežojumi saglabāsies

Ahuna-Ozola atgādina, ka visu tilta konstrukciju inspekcija notika 2018. gada vasarā, un nesošo konstrukciju stāvoklis tika atzīts par apmierinošu. Zemitāna tilta rekonstrukcija plānota 2021. gadā.

Iepriekš kļuva zināms, ka Brasas tilta remontdarbi ievilksies, tāpēc Rīgas dome, iespējams, aicinās uzņēmumu Latvijas Dzelzceļš atvērt papildu pārbrauktuvi, lai autotransports varētu šķērsot dzelzceļa sliedes.

Transportlīdzekļu satiksme (izņemot sabiedrisko transportu) uz Brasas ceļu pārvada Gaujas ielas virzienā ir aizliegta no šī gada aprīļa beigām ceļu pārvada remontdarbu dēļ. Remontam bija jāsākas jau 2018. gadā, taču tas tika atlikts finansējuma trūkuma dēļ. Darbus īsteno Lietuvas uzņēmums Kauno tiltai, kurš nodarbojas arī ar Deglava tilta remontu.

Remontu bija plānots pabeigt līdz 2020. gada pavasarim, taču Rīgas mēra vietas izpildītājs Oļegs Burovs atzina, ka darbi, iespējams, ievilksies pat līdz 2020. gada decembrim.

Divdesmit piektajā aprīlī Rīgā tika slēgts Deglava tilts. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens nolēma, ka tilta turpmākā ekspluatācija var novest pie tā nobrukšanas.

Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Tilta remonta laikā Rīgā atrastas cariskās Krievijas jūras atašeja mirstīgās atliekas

BVKB, Valsts policija un departamenta uzaicinātais sertificētais eksperts no Rīgas Tehniskās universitātes apsekoja Deglava tiltu un uzklausīja eksperta viedokli. Taču, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins atzīmēja, ka šie argumenti acīmredzot nav bijuši pietiekami pārliecinoši.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks informēja, ka veikts tilta balsta kontrolurbums un pēc tā rezultātiem transporta satiksme pa tiltu tiks atjaunota. Taču arī tas situāciju neglāba.

Svarīgās maģistrāles slēgšana noveda pie transporta kolapsa Rīgā: milzīgi sastrēgumi, grūtības ar sabiedrisko transportu, grūtības svarīgu pilsētas dienestu, piemēram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbā.

Tiltu tomēr atvēra sākumā speciālo dienestu mašīnām, un vēlāk arī sabiedriskajam transportam. Deviņpadsmitajā maijā tiltu atvēra automobiļu satiksmei.

Ziņu lente
0