Deglava tilts tiks atvērts 19. maijā. Automašīnu ātruma un masas ierobežojumi saglabāsies

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге
Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Transporta līdzekļu kustības ātrums uz Deglava tilta nevar pārsniegt 30 km/h, viena transporta līdzekļa masa – līdz 30 tonnas.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Satiksme pa Deglava tiltu Rīgā tiks atjaunota svētdien, 19. maijā, pl. 05:00, paziņoja Rīgas domes pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs vēsta tvnet.lv.

Lēmums tika pieņemts 17. maijā Valsts policijas un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) sēdē, kurā tika konstatēts, ka tiltu balstu nostiprināšanai nepieciešamie darbi ir paveikti.

Transportlīdzekļu kustības ātrums uz Deglava tilta nevar pārsniegt 30 km/h, viena transportlīdzekļa masa – līdz 30 tonnas.

Slēgta satiksme uz Deglava tilta Rīgā - Sputnik Latvija
Rīgas dome dara visu iespējamo Deglava tilta atvēršanai

Satiksme pa Deglava tiltu tika slēgta 25. aprīlī pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena rīkojuma – viņš uzskatīja, ka iespējams tilta sabrukums tā tālākas ekspluatācijas gadījumā.

BVKB, Valsts policija un departamenta uzaicinātais sertificētais eksperts no Rīgas Tehniskās universitātes apsekoja Deglava tiltu un uzklausīja eksperta viedokli. Taču, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins atzīmēja, ka šie argumenti acīmredzot nav bijuši pietiekami pārliecinoši. Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks informēja, ka veikts tilta balsta kontrolurbums un pēc tā rezultātiem transporta satiksme pa tiltu tiks atjaunota. Taču arī tas situāciju neglāba.

Svarīgās maģistrāles slēgšana noveda pie transporta kolapsa Rīgā: milzīgi sastrēgumi, grūtības ar sabiedrisko transportu, grūtības svarīgu pilsētas dienestu, piemēram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbā.

Pašvaldības transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" vērtēja, ka tilta slēgšana radījusi zaudējumus 70 tūkstošu eiro dienā.

4. maijā Valsts policija atļāva sabiedriskā un operatīvā transporta kustību pāri tiltam ar vērā ņemamiem ierobežojumiem. Transportlīdzekļu kustības ātrums nevar pārsniegt 20 km/h, distance starp transportlīdzekļiem – vismaz 30 metri. Viena transportlīdzekļa kopējā masa nevar pārsniegt 30 tonnas.

Ziņu lente
0