Mazapdzīvotos Latvijas rajonos tiks ieviests bezmaksas sabiedriskais transports

© Sputnik / Sergey MelkonovВодитель автобуса междугороднего сообщения
Водитель автобуса междугороднего сообщения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādos maršrutos par braucienu nebūs jāmaksā un kādi būs sabiedriskā transporta sistēmas pamatprincipi Latvijā nākotnē.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš un satiksmes ministrs Tālis Linkaits 17. maijā iepazīstināja ar sabiedriskā transporta sistēmas attīstības koncepciju no 2021. gada līdz 2030. gadam, vēsta TV3.

Герой дня город Цесис - Sputnik Latvija
No Rīgas uz Cēsīm kursēs ekspresvilciens

Ar mērķi veicināt iedzīvotāju pāreju no privātajām automašīnām pie konkurētspējīga un ērta sabiedriskā transporta izstrādāts risinājums transporta sistēmas attīstībai, kuras pamatā būs dzelzceļš, bet autobusi papildinās vilcienus.

Bezmaksas sabiedrisko transportu plānots ieviest vietās ar ļoti zemu iedzīvotāju blīvumu – mazāku par četriem iedzīvotājiem uz 1 kvadrātkilometru, kā arī maršrutos, kur valsts dotācijas ir lielākas par 85%.

"Cilvēkiem ir vēlme braukt, bet vēlmes vai iespējas samaksāt nav", Linkaits raksturoja reģionus, kur tiks ieviests bezmaksas transports.

Paredzēts ieviest arī vienotu biļeti un bezskaidras naudas norēķinus.

Maršrutos ar lielu pasažieru plūsmu pārvadājumi tiks nodrošināti ar vilcienu, bet autobusi tos papildinās. Savukārt pārvadājumos paralēli dzelzceļa maršrutiem, autobusu reisi tiks veikti saskaņā ar komerciāliem principiem un tie notiks bez valsts dotācijām.

Ziņu lente
0