Ģirģens sagaida problēmas arī ar citiem Rīgas tiltiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЗакрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге
Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM vadītājs Sandis Ģirģens neizslēdz drošības problēmas Rīgas infrastruktūras objektos.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens raizējas, ka arī citos Rīgas objektos drošības situācija ir bēdīga, līdzīgi Deglava ceļu pārvadam, paziņoja viņš telekanālā LNT raidījumā "900 sekundes".

Potenciāli bīstamos objektus Ģirģens nenosauca, paziņojot, ka vēl tiek gaidīti būvniecības ekspertu slēdzieni. Viņš aicināja Rīgas domi veikt tiltu, ceļu pārvadu un citu kritiski svarīgu infrastruktūras objektu tehniskā stāvokļa pārbaudi. Iepriekš, pēc viņa sacītā, Rīgas domes Satiksmes departaments nepietiekami savlaicīgi reaģēja uz infrastruktūras objektu drošības jautājumiem.

Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Satiksmes atklāšana uz Deglava tilta pilnībā atkal tiek pārcelta

Ministrs pieļauj, ka problēmas rodas dēļ tā, ka Rīgas pašvaldība, veicot iepirkumu, "maksimāli samazina cenas", kā rezultātā, piemēram, pirms remonta uzsākšanas netiek veiktas tehniskā stāvokļa ekspertīzes un cieš darbu kvalitāte.

IeM vadītājs aicināja Rīgas domi paredzēt budžeta līdzekļus attiecīgu darbu veikšanai.

Satiksme uz Deglava tilta tika slēgta 25. aprīlī pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena rīkojuma, kurš nolēma, ka tilta turpmākā ekspluatācija var novest pie tā sabrukuma.

Vienas no galvenajām Rīgas maģistrālēm slēgšana noveda pie transporta sabrukuma: milzīgiem sastrēgumiem, sabiedriskā transporta grūtībām, apgrūtinājumiem tik svarīgu pilsētas dienestu darbā, kā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pašvaldības transporta uzņēmums "Rīgas satiksmē" paziņoja, ka sabiedriskā transporta maršrutu izmainīšana izmaksās uzņēmumam 70 tūkstošus eiro dienā.

Ceturtajā maijā Valsts policija atļāva braukt pāri tiltam tikai sabiedriskajam un operatīvajam transportam, turklāt, ar ievērojamiem ierobežojumiem. Transportlīdzekļu ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h, distancei starp transportlīdzekļiem jābūt ne mazāk kā 30 metriem. Kopējā viena transportlīdzekļa masa nedrīkst pārsniegt 30 tonnas. Pilnībā satiksmi uz Deglava tilta varētu atvērt jau 19. maijā.

Ziņu lente
0