Latvija ir zaudējusi: Krievijas ogles un Ķīnas tranzīts aiziet uz Somiju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasКомбинированный контейнерный поезд из Европы в Китай
Комбинированный контейнерный поезд из Европы в Китай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc RŽD pārstāvju sacītā, Somijas virziens tiek "iebraukāts".

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. "RŽD Logistika" pārvedusi uz regulāra pamata tranzīta dzelzceļa pārvadājumu maršrutā Ķīna – Somija, vēsta kompānijas mājaslapa.

"Somija ir alternatīvs ieejas punkts Eiropā, kurš ir pieprasīts gan Ķīnas, gan arī Eiropas kravu nosūtītāju vidū, tāpēc ceram uz pārvadājumu apjomu izaugsmi šajā maršrutā abos virzienos," paziņoja "RŽD Logistika" Tirdzniecības direktore Olga Stepanova.

Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Gobzems: lozungs "krievi nāk" iedarbojas uz latviešiem kā strāvas sitiens

Konteineru vilcieni kursē no Aņhui provinces  Hefei pilsētas apgabala uz Eiropu reizi divās nedēļās caur Ķīnas, Kazahstānas, Krievijas un Somijas teritoriju. Maršruts iet caur pierobežas pārejām Dostika-Alašaņkou, Kartali, Vajnikkala-Buslovskaja līdz gala stacijai Vuosāri Somijā. Turpmāk plānot pāriet uz iknedēļas izbraukšanu. Piegādes termiņš vidēji sastāda 14 dienas.

Kompānijā norāda, ka maršruts ir "apļveidīgs", jeb paredz iespēju iekraut vilcienu ceļam no Somijas uz Ķīnu.

Tāpat "RŽD Logistika" pastāstīja, ka kravu nosūtītāji var iesniegt pieteikumu iekļaušanai sastāvā, pat ja viņiem ir tikai viens kravu konteineris. Pārvadājamo kravu nomenklatūra iekļauj tautas lietojuma preces, mēbeles, tehniku un iekārtas. Serviss tika palaists sadarbībā ar AS "Apvienotā transporta un loģistikas kompānija – Eirāzijas dzelzceļu alianse" (OTLK ERA), Nurminen Logistics un Hefei International Land Port Development Co., Ltd.

Kravu plūsma Somijas virzienā pieaug

Iepriekš PAS "RŽD" Firmas transporta apkalpošanas centra priekšnieks Aleksejs Šilo intervijā avīzei "Kommersant" pastāstīja, ka kravu plūsma Somijas virzienā pieaug – janvārī tika pārvadāts par 11,5% vairāk kravu, februārī – par 5,2%, martā – par 12,7%, kas trīs mēnešu izteiksmē sastādīja 9,9%.

Pirmais kravas ekspresis Rīga-Minska - Sputnik Latvija
Asiņainā konkurence: Latvija atkarojusi Lietuvai daļu baltkrievu kravu

"Kravu nosūtītāju vajadzības Somijas virzienā ir ievērojami lielākas, nekā valsts iespējas šo kravu uzņemšanai un pārkraušanai," norādīja Šilo.

Tostarp, pēc viņa teiktā, Somijā nesen sākusies Krievijas ogļu iekraušana.

Tāpat viņš norādīja, ka pārvadājumu veikšanai Somija izmanto Krievijas vagonus.

"Mēs piedāvājām Somijas dzelzceļiem interesantu projektu, kad ar mūsu elektronisko tirdzniecības platformu Somijas kravu nosūtītājs var pasūtīt mūsu vagonu, kurš tur atbrīvojas pēc izkraušanas, iekraušanai uz Krieviju. Tātad nevis vienkārši atgriezt to tukšu, bet gan izmantot iekraušanai Somijā KF teritorijas virzienā," paskaidroja Šilo.

Ziņu lente
0