Politika

Jansons: ar likumiem mums viss ir labi, bet ar to izpildi – nē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesībsargs Juris Jansons vēlētos prezidenta amatā cīnīties par sociālās nevienlīdzības samazināšanu.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Šobrīd valsts prezidentam ir svarīgi nodarboties ar iekšpolitiskiem jautājumiem, paskaidroja tiesībsrags Juris Jansons savu lēmumu balotēties valsts vadītāja postenim Latvijas Televīzijas intervijā.

Pagājušajā nedēļā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sastāvā esošā Latvijas Zemnieku savienība nolēma izvirzīt Jansona kandidatūru valsts prezidenta postenim. Esošais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, ZZS loceklis, iepriekš paziņoja, ka nebalotēsies otrajam termiņam.

Jansons uzskata, ka var labi izpildīt prezidenta pienākumus, ņemot vērā "labu pieredzi" tiesībsarga amatā.

"Mana stiprā puse - ļoti labi pārzinu sociālo realitāti Latvijā," saka Jansons.

Pēc viņa sacītā, valsts vadītājam ir daudz instrumentu, lai noteiktu politisko darba dienas kārtību valstī, piemēram, sasaucot Saeimas vai valdības ārkārtas sēdes.

"Daudzos gadījumos mums ar likumdošanas aktiem viss ir diezgan labi, savukārt ar ieviešanu un likumu izpildi ir diezgan slikti. Tas nozīmē, ka atbildīga par to ir izpildvara - gan valdības, gan pašvaldības līmenī," stāsta Jansons. Kā piemēru viņš minēja solījumu par sociālās nevienlīdzības samazināšanu, kura ierakstīta Krišjāņa Kariņa valdības deklarācijā.

Юрис Янсонс вновь утвержден на посту омбудсмена - Sputnik Latvija
Tiesībsargs Juris Jansons konkurēs ar Levitu prezidenta vēlēšanās

"Ja tas netiek darīts, tad es sasauktu valdības ārkārtas sēdi. Jautātu, kādi plāni un kad būs gaidāmie rezultāti," pateica tiesībsargs.

Šī gada aprīlī Jansons paziņoja, ka grasās panākt garantētā minimālā ienākumu līmeņa pieaugumu Latvijā no esošajiem 53 eiro līdz vismaz 367 eiro un ir gatavs vērsties Satversmes tiesā, ja divu mēnešu laikā garantētais minimālais ienākumu apmērs netiks mainīts ar Ministru Kabineta noteikumiem. Šis aicinājums pilnībā atbilst Kariņa valdības deklarācijai.

Ziņu lente
0