Satiksmes atklāšana uz Deglava tilta pilnībā atkal tiek pārcelta

© Sputnik / Sergey MelkonovЗакрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге
Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš mediji ziņoja, ka satiksmi uz Deglava tilta varēs atvērt jau 19. maijā, taču izskatās, ka tas nenotiks.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Nākamnedēļ Rīgā satiksmei varētu būt pilnībā atvērts Deglava tilts, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Oļegs Burovs.

Šodien viņš iepazinās ar tilta nostiprināšanas darbu gaitu, celtnieki cer, ka remonts tiks pabeigts līdz piektdienai. Ceturtdien tiltu paredzēts apmeklēt Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) un Valsts policijai, raksta Mixnews.lv.

"Jau ceturtdien vajadzētu būt skaidram, vai visi nepieciešami stiprināšanas darbi ir veikti. Ja BVKB darbus akceptēs, ceru, ka pēc šī apmeklējuma VP pieņems lēmumu par satiksmes atjaunošanu pilnībā," pateica Burovs.

Satiksme uz Deglava tilta tika slēgta 25. aprīlī pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena rīkojuma, kurš nolēma, ka tilta turpmākā ekspluatācija var novest pie tā sabrukuma.

BVKB, Valsts policijas vadība un departamenta iepriekš pieaicinātais sertificētais eksperts no Rīgas Tehniskās universitātes izmeklēja Deglava tiltu un uzklausīja eksperta argumentus par tā drošību. Bet, kā norādīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietas izpildītājs Emīls Jakrins, šie argumenti, acīmredzot, nebija pārliecinoši. Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks ziņoja par to, ka tika veikts tilta balsta kontrolurbums un pēc tā rezultātiem transporta satiksme uz tilta ir jāatjauno pilnībā. Taču arī tas neglāba situāciju.

Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Deglava tilts: policisti seko līdzi situācijai

Beigās vienas no galvenajām Rīgas maģistrālēm slēgšana noveda pie transporta sabrukuma: milzīgiem sastrēgumiem, sabiedriskā transporta grūtībām, apgrūtinājumiem tik svarīgu pilsētas dienestu darbā, kā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Pašvaldības transporta uzņēmums "Rīgas satiksmē" paziņoja, ka sabiedriskā transporta maršrutu izmainīšana izmaksās uzņēmumam 70 tūkstošus eiro dienā.

Ceturtajā maijā Valsts policija atļāva braukt pāri tiltam tikai sabiedriskajam un operatīvajam transportam, turklāt, ar ievērojamiem ierobežojumiem. Transportlīdzekļu ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h, distancei starp transportlīdzekļiem jābūt ne mazāk kā 30 metriem. Kopējā viena transportlīdzekļa masa nedrīkst pārsniegt 30 tonnas.

Pagājušajā nedēļā mediji ziņoja, ka satiksmi uz Deglava tilta varētu atvērt jau 19. maijā.

Ziņu lente
0