Politika

Tiesībsargs Juris Jansons konkurēs ar Levitu prezidenta vēlēšanās

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas AdministrācijaЮрис Янсонс вновь утвержден на посту омбудсмена
Юрис Янсонс вновь утвержден на посту омбудсмена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES tiesas tiesnesim Egilam Levitam parādījies pirmais konkurents Latvijas prezidenta vēlēšanās – tiesībsargs Juris Jansons. Viņa kandidatūru nolēmusi virzīt Zaļo un zemnieku savienība.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. ZZS veidojošās Latvijas Zemnieku savienības valde nolēmusi Valsts prezidenta amatam izvirzīt tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, informēja LZS un ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, vēsta rus.tvnet.lv.

Armands Krauze atklāja, ka LZS augstu vērtē tiesībsarga paveikto darbu daudzu sabiedrības problēmu risināšanā un kompetenci.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Latvijas prezidents Vējonis atteicās balotēties otrajam termiņam

Jansons ir piekritis kandidēt uz valsts augstākās amatpersonas posteni, pastāstīja Krauze.

Par tiesībsarga kandidatūru notikušas konsultācijas ar apvienību veidojošajiem politiskajiem spēkiem, un, domājams, viņš būs ZZS virzītais kandidāts. Lēmums šajā jautājumā vēl jāpieņem apvienībā esošajai Latvijas Zaļajai partijai.

Latvijas Zemnieku savienība nolēmusi Jansona kandidatūru virzīt Valsts prezidenta amatam, jo viņš ir nepolitisks un nepartejisks kandidāts.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars iepriekš paziņoja, ka LZP neiebilst pret Jansona kandidatūras virzīšanu prezidenta amatam. "Jansona kungs ir ļoti cienījama, godājama kandidatūra. Neiebilstam pret to, bet vēlamies uzklausīt viņa redzējumu vairākos jautājumos," teica Tavars.

Вид на Ригу с Домского собора - Рижский замок, резиденция президента - Sputnik Latvija
Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valstij ir nepieciešams stiprs līderis

LZP plāno tikties ar Jansonu, lai dzirdētu, kāda ir viņa pozīcija attiecībā uz vides un dabas aizsardzību, ārpolitiku, drošības un aizsardzības jautājumiem, kā arī tautsaimniecības attīstību. Gala lēmumu par Jansona izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām LZP plāno pieņemt pēc pārrunām.

"Mēs vēlamies, lai ir demokrātisks balsojums, lai cilvēki ieklausās kandidātos un tiešām objektīvi uzklausa viņu redzējumu," teica Tavars.

Ziņu lente
0