Ar ko Latvijai jābūt kopā – ar Krieviju vai ar Eiropu: iedzīvotāju domas dalās

© Sputnik / Алексей ТихомировФлажки ЕС, Латвии и России
Флажки ЕС, Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satuvināšanās ar Krieviju atbalstītāju skaits Latvijā ir vien nedaudz mazāks, nekā to cilvēku skaits, kas vēlas Eiropas integrācijas padziļināšanos un turpmāku nacionālās suverenitātes samazināšanos.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Latvijas sabiedrība nav vienota viedokļa valsts ārpolitiskās orientācijas jautājumā, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

To cilvēku daļa, kuri atbalsta eiroatlantiskās integrācijas padziļināšanos un nacionālās suverenitātes samazināšanos, vien nedaudz pārsniedz satuvināšanās ar Krieviju atbalstītāju skaitu.

Нефтекачалки - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV pavēlējušas visai pasaulei maksāt Krievijai lielāku naudu

Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš savā Twitter mikroblogā.

"Jautājumā par vēlamāko Latvijas ārpolitisko orientāciju iedzīvotāji ir sašķelti. 36% domā, ka jābūt pašiem par sevi – ne uz ko nebūtu jāorientējas. 27% balso pat tālāku un dziļāku integrāciju ES, bet 24% uzskata, ka labāk būtu veidot ciešāku sadarbību un draudzību ar Krieviju," uzrakstīja Kaktiņš.

​Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, ārvalstu vadītāju vidū, kuru viedoklis Latvijas iedzīvotājiem krīzes situācijā būtu svarīgs, līderpozīcijas ieņem Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0