Rīgas Televīzijas tornis pēdējo dienu pieņem viesus

© Sputnik / Sergey MelkonovТелебашня на Закюсале
Телебашня на Закюсале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no populārākajiem Latvijas galvaspilsētas tūrisma apskates objektiem – Rīgas Televīzijas tornis – slēdz durvis apmeklētājiem.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Svētdien, 5. maijā, Rīgas Televīzijas tornis pārtrauks viesu pieņemšanu, vēsta Rus.lsm.lv.

Televīzijas tornis tiek slēgts uz rekonstrukciju, kura ilgs piecus gadus.

Rekonstrukcija paredz, ka Televīzijas tornī atkal tiks atvērts restorāns, inovāciju centrs, parādīsies Fuko svārsts, savukārt pie torņa tiks iekārtots parks. Rekonstrukcijas darbus plānots uzsākt šī gada beigās. Investīciju apmērs sastāda aptuveni 50 miljonus eiro.

Rekonstrukcijas plāna izstrāde jau izmaksājusi valstij trīs miljonus eiro.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Kas sagaida Zaķusalu: Rīgas domes komiteja devusi zaļo gaismu apbūvei

Pēc rekonstrukcijas projektētāji sola sešas reizes vairāk atvērtas vietas apmeklētājiem. 320 metru augstumā tiks izveidota platforma ar stikla grīdu, nedaudz zemāk, 134 metru augstumā atradīsies skatu laukums. Plānots atdzīvināt leģendāro restorānu "Vēju Roze".

Pats tornis turpinās darbu, televīzijas un radio translācijas turpināsies ierastajā režīmā.

Paredzēts, ka pēc rekonstrukcijas torni varēs apmeklēt septiņas reizes vairāk apmeklētāju.

Rīgas Televīzijas tornis, vieno no Latvijas galvaspilsētas "vizītkartēm", tika uzbūvēts 1979.-1989. gadā. Tās augstums ir 368,5 metri – tas ir augstākais televīzijas tornis ES, augstāki par to Eiropā ir tikai Ostankinas televīzijas tornis Maskavā un Kijevas Televīzijas tornis. 2016. gadā tas tika iekļauts valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā.

Torni atšķir savam laikam unikāli inženiertehniskie risinājumi un kvalitatīvi būvdarbi. Tā ir visnotaļ nozīmīga Rīgai ainavas ziņā, radot manāmu vizuālu akcentu.

Ziņu lente
0