Nomas maksa žņaudz: Rīgas centrā durvis slēdzis kārtējais veikals

© Sputnik / Oksana DzadanВид на Старый город
Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētāji ir noskumuši: Rīgas centrs ir iztukšojies – nomas maksa ir liela, pircēju nav, veikali tiek slēgti viens pēc otra.

RĪGA, 1. maijs — Sputnik. Sociālajā tīklā izvērsusies plaša diskusija par situāciju, kāda izveidojusies veikalu telpu nomas augsto cenu un pircēju trūkuma dēļ.

"Bēdīga ziņa - Matīsa ielā pie Bērnu pasaules rīt slēdz ļoti labu gaļas veikaliņu. Iemesli: nenormāla īre 1200eur/mēn un "NAV, KAS PĒRK" - mūsu rajons tukšojas ik dienu! Centra rajonā drīz vispār nekas vairs nenotiks," — sūdzējās NEPLP bijusī vadītāja Aija Duļevska savā lapā Twitter.

Lielākā daļa komentētāju piekrita tam, ka neprātīgās telpu nomas cenas ir iztukšojušas Rīgas centru. Daži pat pauda racionālus ierosinājumus šajā jomā.

​"Nilam (atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs – red.) būtu jāierubī maksimālā NĪN likme tukšo skatlogu centrā saimniekiem, lai domā – samazināt īres cenas, jeb maksāt par tukšiem skatlogiem," ieteica Viktors Silkalns.

Lietotāji apsprieda arī lielveikalus, kuri, pēc viņu domām, padzen individuālo uzņēmēju veikalus.

​"Visi Rīgas veikali var pastāvēt tikai lielveikalos. savukārt paši lielveikali pieder dažiem ārzemju cilvēkiem. Caur lielveikaliem Latvijas ekonomika tiek vēl vairāk iznīcināta kā ar nodokļiem. Salīdziniet Rīgas centru un lielveikalus sestdienā," piezīmēja apmeklētājs ar lietotājvārdu Rīgas Jaunā Vara.

​"No 1. jūnija turpat netālu arī @NicePlaceTELPA veras ciet," nepatīkamu ziņu pastāstīja apmeklētājs biedrs Dže. 

Savukārt Agnese Logina atgādināja, ka nesen durvis slēguši arī citi veikali, tostarp – arī Vecrīgā.

​"Tas pats ar Vecrīgu... Izmeta "pankūkas", izmeta Iloveyou un citas vietas, un tagad viss tur tukšs. Un kuram no tā ir labāk," žēlojās Agnese.

Savukārt Jānis Galdiņš atzīmēja, ka grūtības biznesam Rīgā, domājams, sagādā ne tik daudz augstā nomas maksa, cik klientu trūkums.

​"Vispār jau 1200,- mēnesī ir labi ja viena mazkvalificēta darbinieka izmaksas, tā kā par to sūdzēties nebūtu pareizi. Savukārt "nav, kas pērk" ir daudz nopietnāk," savu viedokli pauda Jānis Galdiņš.

Блины - Sputnik Latvija
Nāvīga īres maksa: Vecrīgā slēgta leģendāra pankūku ēstuve

Atgādināsim, ka pēdējā pusgada laikā Vecrīgā slēgtas vismaz divas ievērības cienīgas tirdzniecības vietas – slavenā pankūku kafejnīca Šefpavārs Vilhelms Šķūņu ielā un amatnieku veikals CIKU CAKU Audēju ielā.

Pirmajā gadījumā iestāde slēgta nomas maksas dēļ – mainījās ēkas īpašnieks, un kļuva neizdevīgi nomāt telpas pankūku ēstuvei. Amatnieku veikals CIKU CAKU tika slēgts, ņemot vērā milzīgos izdevumus nodokļiem un nomas maksai. "Tagad ar skumju sirdi slēdzam veikalu ar vairāk kā €5000 lielu PVN parādu," rezumēja uzņēmuma "Latvju Lietas" īpašnieks Dainis Geidmanis.   

Bēdīgā stāvoklī ir arī reiz viena no aktīvākajām tirdzniecības ielām Rīgā – Čaka iela. Patlaban pilsētas artērija stāv uz izmiršanas robežas: pircēju skaits krītas, uzņēmēji slēdz veikalus, formas pamet ofisus.

Ziņu lente
0