Olainfarm turpinās prettuberkulozes līdzekļu piegādi PVO

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasУпаковка в блистеры в лабораторно-промышленном комплексе
Упаковка в блистеры в лабораторно-промышленном комплексе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Olainfarm jau gandrīz 10 gadus sadarbojas ar Pasaules veselības organizāciju.

RĪGA, 30. aprīlis — Sputnik. Farmaceitiskais uzņēmums AS Olainfarm uzvarējis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) konkursā un noslēdzis līgumu par prettuberkulozes līdzekļa PASS nātrija sāls piegādi 2019. - 2020.gadā vairāk nekā 3 miljonu eiro vērtībā, liecina uzņēmuma informācija biržā Nasdaq Riga. Medikamenta pirmās piegādes ieplānotas jau aprīlī. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis atgādināja, ka Olainfarm sekmīgi sadarbojas ar PVO jau gandrīz 10 gadus.

"PASS nātrija sāls" bija viens no 15 pārdotākajiem Olainfarm produktiem 2018.gadā. Uzņēmums to piegādā arī specializētajiem klīniskajiem centriem Baltijas valstīs, starptautiskajai nevalstiskajai "Ārsti bez robežām" (Médecins Sans Frontières), kā arī eksportē uz Moldovu. Olainfarm šo medikamentu ražo kopš 2001. gadā.

Olainfarm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Olainfarm" iegādājas Baltkrievijas kompāniju

Olainfarm akcijas kotējas saskaņā ar biržas Nasdaq Riga oficiālo sarakstu. Marta beigās Nasdaq Baltic informēja, ka Olainfarm akciju tirdzniecība tiek apturēta, ņemot vērā strīdus biržas lielāko akcionāru startā. Uzņēmuma valde vienlaikus nolēma apturēt akciju tirdzniecību sistēmā no 1. aprīļa. Valde pauda viedokli, ka pretrunīgā informācija medijos var kaitēt Olainfarm akciju atklātu un godīgu tirdzniecību.

Iepriekš Olainfarm valde informēja, ka atcēlusi 1. aprīlī ieplānoto akcionāru ārkārtas sapulci, jo, pārbaudot akcionāru sarakstus noskaidrojās, ka nav juridiska pamata tās sasaukšanai, tas ir, pieprasījuma parakstītāji nav Olainfarm akcionāri. Minētās personas noliedza šo apgalvojumu un uzsvēra, ka joprojām ir Olainfarm īpašnieki un izplatīja paziņojumu par sapulci pirmdien.

Taču akcionāri netika ielaisti rūpnīcas ēkā. Galu galā kompānijas padome tika ievēlēta autobusā pie rūpnīcas vārtiem, bet tās perimetru apsargāja policisti un apsargi.

Ziņu lente
0