Rīgas dome neslēgs Deglava tiltu

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижской думы
Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija ir gatava ceturtdien slēgt Deglava tiltu, ja Rīgas dome to neizdarīs.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Rīgas dome apliecina, ka Deglava tilts ir drošs, un satiksmi pār to neslēgs, vēsta Mixnews.lv.

Vakar iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens deva rīkojumu slēgt Deglava tiltu no 25. aprīļa, jo tas ir bīstams cilvēku dzīvībai un veselībai. Aprīļa sākumā, turpinoties ceļu pārvada balstu remontam Deglava ielā, tika konstatēti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi ir apturēti līdz grozījumu iekļaušanai projektā. No 10. aprīļa stājies spēkā liegums izmantot tiltu transporta līdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola paziņoja, ka, neskatoties uz ministra rīkojumu, pašvaldība neslēgs satiksmi pār tiltu.

Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
No ceturtdienas tiks slēgts Deglava tilts

"Mēs turamies pie ekspertu slēdziena, ka, izmantot tiltu satiksmei ir droši, jo visi aprēķini ir veikti, ņemot vērā maksimālās iespējamās slodzes un citus kritiskos rādītājus," sacīja Ahuna-Ozola.

Viņa paskaidroja, ka tilta slēgšanas gadījumā Purvciema, Pļavnieku un citu mikrorajonu iedzīvotāji, varēs pārvietoties pa Brīvības ielu, šķērsojot Gaisa tiltu, kā arī izmantot Zemitāna tiltu. Vēl iedzīvotājiem būs iespēja braukt par Vietalvas ielu vai pārbrauktuvi pie Matīsa kapiem. Tāpat, izmantojot maģistrālos apļus Slāvu ielā, varēs mēģināt nokļūt uz Krasta ielas.

Departamenta pārstāvji pagaidām nav pieņēmuši lēmumu, vai tiks izvietotas kādas ceļa zīmes vai citi satiksmes organizācijas līdzekļi.

"Šis lēmums tiks pieņemts kopā ar "Rīgas satiksmi"," piebilda Ahuna-Ozola.

Ģirģens iepriekš paziņoja žurnālistam, ka tiltu slēgs Valsts policija, ja to neizdarīs Rīgas dome. Valsts policijas priekšnieks Ķuzis jau uzdevis Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu pēc Deglava tilta slēgšanas.

"Pēdējā informācija par Deglava tilta tehnisko stāvokli rada nopietnas bažas par tā ekspluatācijas drošību. Mums nav tiesību riskēt, tādēļ es uzskatu, ka tilts satiksmei jāslēdz līdz ekspertīzes slēdzienam, kas apliecinātu, ka tas ir pilnībā drošs satiksmes plūsmai," Ķuzis apliecināja Valsts policijas lapā Twitter.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks radio Baltkom ēterā norādīja, ka situācija ir absurda.

"Absurda situācija, kad ar tiltu būvniecības un remonta jautājumiem nodarbojas Iekšlietu ministrija, nevis Ekonomikas ministrija, kas pēc likuma ir atbildīga par būvdarbiem," paskaidroja Baraņņiks.

Ремонтные работы на улице - Sputnik Latvija
Rīgas dome: Deglava tiltu vajadzētu nojaukt

Viņš ir pārliecināts, ka Ģirģena lēmums par satiksmes slēgšanu Deglava pārvadā ir politisks.

"Es šeit saskatu politisko elementu. Nav noslēpums, ka Ģirģena brālis balotējas Eiropas Parlamentā. Droši vien tādējādi var celt uzvārda atpazīstamību īsi pirms vēlēšanām," teica Baraņņiks.

Viņš apliecināja, ka uzticas ekspertiem jautājumos, kuri neatbilst viņa kompetencei.

"Es neesmu speciālists celtniecības nozarē. Šajā ziņā man jāuzticas speciālistiem, kuri paraksta atbilstošos dokumentus. Nedomāju, ka Ģirģens būtu celtniecības speciālists," teica Baraņņiks.

Ziņu lente
0