Neviens nelūdza: "Rīgas namu pārvaldnieks" sāks atslēgt apkuri

© pixabay / ArcaionРадиатор отопления
Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz to, ka uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) vēl nav saņēmis nevienu lūgumu par apkures atslēgšanu, jau nākamnedēļ baterijas Rīgā sāks atdzist.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" plāno laika posmā no 23. līdz 29. aprīlim slēgt apkures sezonu Rīgā, vēsta Bb.lv.

Kā tiek atzīmēts, bateriju atslēgšanas process jau ir palaists. Automatizētā apkures sistēma pielāgo to gaisa temperatūrai – apkures intensitāte pakāpenisi samazinās. Tiek ņemts vērā arī tas, ka laika prognoze paredz nakts temperatūru virs nulles.

Кот на батарее - Sputnik Latvija
Ekonomikas ministrija: OIK atcelšana dārgi izmaksās Latvijas iedzīvotājiem

Taču šogad RNP vēl nav saņēmusi nevienu iedzīvotāju lūgumu par apkures atslēgšanu. Kaut gan 2018. gadā apkure pēc iedzīvotāju lūgumiem pirmajā dzīvojamajā mājā tika atslēgta jau 15. martā.

Atgādināsim, ka pērnā gada rudenī rīdziniekiem nācās pietiekami ilgi gaidīt pilnvērtīgu apkures sezonas sākumu. Pilsētas iedzīvotāji sūdzējās par aukstajām baterijām dzīvokļos, par neciešamo ūdens burbuļošanas troksni radiatoros, par avārijām santehnikas sistēmās pagrabos un bēniņos, vannas istabās un tualetēs.

Turklāt, sazvanīt "Rīgas namu pārvaldnieku" un izvirzīt pretenzijas bija praktiski neiespējami.

Visi puni par siltuma trūkumu dzīvokļos tika uzņēmumam "Siltumserviss Rīga", kurš apkalpo siltumtīklus. Par uzņēmuma darbu tika saņemts tūkstošiem sūdzību no neapmierinātiem rīdziniekiem.

Кошка в снегу в Италии  - Sputnik Latvija
Nabadzīgi un sasaluši: ne visiem ES pietiek naudas apkurei

Taču skaidroties nācās tagad jau atstādinātajam mēram Nilam Ušakovam. Viņš skaidroja, ka lauzt līgumu ar "Siltumserviss Rīga" nebija iespējams. Tikai pēc apkures sezonas beigām varēja pieņemt lēmumu par līguma laušanu ar šo kompāniju, tāpat tai varēja noteikt maksimāli iespējamo sodu – 500 tūkstošus eiro.

Ušakovs paskaidroja, ka lēmumu sarīkot pašvaldības namu pārvaldes "Rīgas namu pārvaldnieks" apkalpošanas konkursu, kurā uzvarēja privāta kompānija "Siltumserviss Rīga", pieņēma Valsts kontrole. Savukārt, veicot lietu uzraudzības nodošanu no vienas kompānijas otrai, vienmēr pastāv zināmu "tehnisku pārsteigumu" risks.

Ziņu lente
0