"Karavīri paziņoja, ka uz mums nokritis lādiņš": Latvijas NBS bombardēja privātīpašumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПротивовоздушная система RBS-70 латвийских вооружённых сил
Противовоздушная система RBS-70 латвийских вооружённых сил - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja no Ādažu militārā poligona palaistais lādiņš nolidotu vēl 200 metrus, šī epizode varētu beigties ne tikai ar milzīgu piltuvi zemē, bet gan ar īstu traģēdiju.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Sējas novadā netālu no Ādažu militārā poligona noticis nelaimes gadījums. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) palaistais lādiņš nokrita privātīpašumā, vēsta Mixnews.lv pēc zemesgabala īpašnieka Jevgēņija sacītā.

Negaidīts NBS virsnieka zvans kļuva par nepatīkamu pārsteigumu zemesgabala īpašniekam, kur nogāzās lādiņš. Virsnieks paziņoja, ka kritiena vietā radies ugunsgrēks.

"Piezvanīja NBS kara virsnieks, paziņoja, ka no Ādažu poligona aizlidoja lādiņš, kurš nogāzās mūsu uz zemesgabala.  Apmēram četri uz četri metru liela piltuve, metru dziļa. Radās ugunsgrēks, atbrauca militārā mašīna, divi karavīri dzēš liesmas," pastāstīja Jevgēņijs.

Viņš pastāstīja, ka par laimi, zemesgabalā, kur nogāzās lādiņš, nebija īpašu būvju – tikai mežs.

Tāpat vīrietis norādīja, ka viņa zemesgabals atrodas dažu kilometru attālumā no militārā poligona. Pēc viņa sacītā, sākumā iet poligons, pēc tam slāpēšanas zona – apmēram pieci kilometri, un pēc tam sākas privātās teritorijas. 200 metru attālumā no zemesgabala dzīvo cilvēki.

Солдаты латвийской армии в строю - Sputnik Latvija
Aizsardzībai gatavi: Latvija spēj ražot munīciju un sauso uzturdevu

"Tur ir viensētas, diezgan apdzīvotas. Apkārt mums vēl četras viensētas, kurās pastāvīgi dzīvo cilvēki," konstatēja Jevgēņijs.

Taču viņš pastāstīja, ka rajonā, kur nogāzās lādiņš, nekas tamlīdzīgs līdz šim neesot noticis.

Ādažu poligona tuvuma ietekmi šī gada martā izjuta celtnieks Juris Dīriņš, kurš strādāja teritorijas attīrīšanā pie kādas privātmājas Garkalnē.

Dīriņš ar traktoru gan rāva ārā nogāzto koku celmus, gan izlīdzināja zemi pie privātmājas, kad pēkšņi uzdūrās kaut kam cietam. Kā bija noskaidrojies, ka tas "kaut kas" bija mīnu noliktava.

Dīriņš informēja atbildīgās iestādes, kā arī pastāstīja par savu atradumu Interneta lietotājiem. Turklāt, viņš norādīja, ka netālu no vietas, kur tika veikts viņa "atklājums", atrodas Ādažu poligons.

Ziņu lente
0