Ģirģens: policistiem jāsaņem divi tūkstoši eiro uz rokas, viņi taču riskē

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iekšlietu ministrs uzskata, ka policistiem nāktos saņemt algu 2000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas, taču atzina, ka patlaban budžetā nav naudas algas palielināšanai.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Policistiem Latvijā jāsaņem vismaz divi tūkstoši eiro pēc nodokļu nomaksas, jo viņi darbā riskē ar dzīvību un veselību, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens paziņoja televīzijas pārraidē Rīta Panorāma LTV.

"Tas būtu tikai un vienīgi normāli. Tas pats – arī ugunsdzēsējiem, robežsargiem, jo visi šie cilvēki riskē ar savu veselību, dzīvību," – apliecināja iekšlietu ministrs.

Tomēr uz algas pielikumu no 2020. gada var cerēt tikai dažu kategoriju darbinieki IeM sistēmā, piemēram, Valsts policijas koledžas kadeti, kuru alga varētu sasniegt vismaz 520 eiro.

Ģirģens uzskata, ka viens no pasākumiem, kas varētu palīdzēt Valsts policijai piesaistīt lielāku skaitu darbinieku, ir darba vides sakārtošana. Jau vairākus gadus valsts nav investējusi iekšējā drošībā, atzīmēja ministrs. Aprīli viņš iesniegs konkrētu plānu infrastruktūras sakārtošanai, kas paredz ikgadēju līdzekļu piešķiršanu.

Капучино - Sputnik Latvija
Policijas darbinieku pacienāšana ar kafiju var kļūt par interešu konflikta iemeslu

Lai sakārtotu infrastruktūru, vajadzīgi 15-20 gadi, ja gadā tiktu piešķirti 5-6 miljoni eiro, uzskata Ģirģens.

Šogad IeM budžeta izdevumi ir 438,7 miljoni eiro. Lielākā daļa šo līdzekļu (273 miljoni) atvēlēti darba apmaksai, 106 miljoni eiro – nepieciešamāko preču un pakalpojumu iegādei.

Ģirģena ieskatā, kritiskā stāvoklī ir 84 Valsts policijas ēkas, kuru sakārtošanai nepieciešami aptuveni 40 miljoni eiro. Valsts robežsardzei piederošo būvju vidū sliktā stāvoklī ir 44 ēkas, kuru rekonstrukcijai vajadzīgi aptuveni 6 miljoni eiro. Katastrofālā stāvoklī ir 93 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ēkas, remontam vajadzīgs 101 miljons eiro.

IeM cenšas sameklēt papildu līdzekļus no ES fondiem, taču šie fondi nefinansē pasākumus iekšlietu iestāžu infrastruktūras uzlabošanai, jo tā ir valsts atbildība, piebilda ministrs.

Ziņu lente
0