Bet ir arī pozitīvas ziņas: Rinkēvičs pārsteidza Twitter lietotājus

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM vadītāja sekotāji nespēja atbalstīt viņa prieku sakarā ar Džuliana Asanža arestu.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nonāca kritikas ugunīs dēļ tā, ka papriecājās par, pēc viņa domām, pozitīvām ziņām – Asanža arestu un militāro apvērsumu Sudānā.

Latvijas ĀM vadītājs padalījās ar saviem Twitter sekotājiem savos iespaidos par pasaules notikumiem. Pēc viņa domām, vakar pasaulē ir bijusi vieta arī pozitīvām ziņām.

​"Dažkārt šodien atnāk arī pozitīvas ziņas: Džuliana Asanža arests un Omara al Bašira gāšana Sudānā, abiem jāstājas taisnīgas tiesas priekšā," lakoniski komentēja pasaules notikumus Rinkēvičs.

Taču Latvijas ĀM vadītāja sekotāji, kuru vidū, acīmredzot, izrādījušies ne tikai Latvijas iedzīvotāji, nespēja atbalstīt viņa prieku.

​"Viena no pasaulē svarīgākajiem žurnālistiem arests, un tas padara šīs dienas ziņas pozitīvas? Jūs jokojat? Šodien bija traģēdija. Prese ir pelnījusi brīvību, pat ja šī brīvība nozīmē impērijas krišanu," iebilda Rinkēvičam kāds Alexander Godfrey.

​"Rinkēvičs ir dzimis Padomju Savienībā. Izskatās, viņš joprojām nav spējis atbrīvoties no šīs mentalitātes un prese brīvības apspiešanas," sarkastiski atzīmē Gints Kauniste.

​​"Laikam, Edgars vienkārši ir pazaudējis savu apziņu Amerikas koridoros, " raksta lietotājs @omercobancoban.

Arī no tautiešiem Rinkēvičs saņēma ironisku komentāru porciju, taču jau dzimtajā latviešu valodā.

​"​Šis ir spēcīgi teikts. Atgādiniet man - kādu amatu ieņem šis cilvēks?" uzdod retorisku jautājumu Ivars Lipskis.

​​"​Šis esot, "labākais ārlietu ministrs, kāds Latvijai esot bijis". Baidos padomāt, kāds varētu būt sliktākais..." piebilst Elza.

​"Uzticīgs partneris…" rezumē Māra Kokle.

Atgādināsim, ka vakar Londonā pēc ASV pieteikuma tika arestēts WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs, kurš septiņus gadus pavadīja Ekvadoras vēstniecībā. Vienpadsmitajā aprīlī praktiski vienā acumirklī viņam atņēma patvērumu, un pēc tam arī šīs valsts pilsonību. ASV varasiestādes izvirzīja Asanžam apsūdzību sazvērestībā ar WikiLeaks informatoru Čelsiju Meningu ar datora uzlaušanas mērķi, lai nozagtu un publicētu slepenus valdības dokumentus. ASV viņam draud cietumsods līdz 5 gadiem.

Ziņu lente
0