Kļūs vēsāks, gaidāms sniegs: tāds ir pavasaris Latvijā

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasСнегоуборочная техника коммунальных служб во время уборки последствий снегопада в Москве
Снегоуборочная техника коммунальных служб во время уборки последствий снегопада в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi prognozēja, ka nākamnedēļ Latvijā gaidāms ne tikai lietus, bet arī sniegs.

RĪGA, 7. aprīlis — Sputnik. Global Forecast System un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka no otrdienas, 9. aprīļa Latvijā gaidāms vēsāks laiks, ziņoja Mixnews.lv.

Lai arī svētdien, 7. aprīlī gaiss var iesilt līdz +16 grādiem, vietām piekrastē būs vēsāks. Tāpat pūš viegls un mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas vēlāk pāries ziemeļvējā.

Taču nākamnedēļ iespējams ne tikai lietus, bet arī sniegs. Spēcīgi nokrišņi gaidāmi nedēļas pirmajā pusē.

Gaisa temperatūra kritīsies zem +10 grādiem, dažos rajonos arī zem +5 grādiem. Naktīs gaidāmas arī salnas.

Jāpiebilst, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumiem, 6. aprīlī Lietuvā tika pārspēts 1971. gadā uzstādītais temperatūras rekords – gaiss iesila līdz +16 grādiem.

​Vissiltākais 6. aprīlis Latvijā bija vērojams 2016. gadā.  Toreiz temperatūra Daugavpilī pacēlās līdz +20,6 grādiem. Vēsākais 6. aprīlis Latvijā bija 1956. gadā, kad temperatūra kritās līdz -17 grādu atzīmei.

Iepriekš vēstīts, ka klimata pārmaiņu ietekmei Eiropā veltītā pētījuma rezultāti, ko veica britu resurss Greenmatch, liecina: klimata pārmaiņas ietekmē Latviju stiprāk nekā citas Eiropas valstis.

Reitinga pirmajā trijniekā Latvijai līdzās atrodas Lietuva un Somija. Latvija izrādījusies trešajā vietā, bet pirmajā - Lietuva.

Klimata pārmaiņu rezultātā vismazāk cietusi Islande, Grieķija un Norvēģija.

Ziņu lente
0