Latvijas iedzīvotāji ir pret PVN pacelšanu vietējiem dārzeņiem un augļiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Absolūtais vairākums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka 5% PVN likmes piemērošana vietējiem augļiem un dārzeņiem ir jāturpina.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji nepiekrīt samazinātās PVN likmes vietējiem dārzeņiem un augļiem atcelšanai, liecina Kantar TNS aptauja iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Rezultātus publicē skaties.lv.

Šobrīd Latvijā darbojas samazināta 5% PVN likme valstij raksturīgiem dārzeņiem un augļiem. Finanšu ministrs Jānis Reirs uzskata, ka šī iniciatīva nav sevi attaisnojusi, tāpēc jāizskata tās atcelšanas iespēja.

Iedzīvotāji tam nepiekrīt - 89% respondentu paziņoja, ka likme ir jāsaglabā esošajā samazinātajā līmenī.

Tikai 6% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka PVN jāpaceļ iepriekšējā līmenī. 5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa.

Овощной павильон на Центральном рынке - Sputnik Latvija
Dārzeņi Latvijā kļūs dārgāki, bet augļi Latvijas iedzīvotājiem jau sen nav pa kabatai

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, PVN likme vietējiem dārzeņiem un augļiem samazināja 2018. gada 1. janvārī no 21% uz 5% Latvijas dārzeņu un augļu audzētāju atbalsta kārtā. Šāda nodokļa likme tiek piemērota mazgātiem, attīrītiem un iepakotiem dārzeņiem un augļiem, taču tikai tādā gadījumā, ja tie nav saldēti, sālīti vai žāvēti.

Taču jaunais finanšu ministrs Jānis Reirs paziņoja, ka 2018. gadā budžets nav saņēmis 3,8 miljonus eiro PVN samazināšanas rezultātā. Pēc viņa sacītā, iepriekš dotais solījums tiks izpildīts, un samazinātā PVN likme darbosies līdz 2020. gada beigām, taču tās efektivitāte vēl tiks vērtēta.

Ziņu lente
0