Pirmais aprīlis ir tikai jaunnedēļ: satraukums sociālajos tīklos par LTV jauno šefu

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Латвийского телевидения
Здание Латвийского телевидения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pār Latvijas televīzijas (LTV) jauno vdītāju Eināru Gielu vēlusies kritikas lavīna: viņš tiek izsmiets par drosmīgām fotogrāfijām sociālajos tīklos un "darba pieredzi" televīzijā.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Latvijas televīzijas valdes jaunais priekšsēdētājs Einārs Giels, kura kandidatūru 28. martā apstiprināja Nacionālā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), nekavējoties nokļuvis uzmanības centrā.

Vispirms sociālo tiklu apmeklētāji apsprieda tikai Eināra Giela spilgtās un drosmīgās fotogrāfijas, taču vēlāk ķērās pie profesionālajām iemaņām. Noskaidrojās, ka televīzijas pieredze jaunajam LTV vadītājam ir, taču tā ir visai savdabīga.

​"Fifīgs mums tas jaunais LTV vadītājs," — savā lapā Twitter ieminējās Aija Kaija. Publikācija sacēla vētru.

​"Pirmais aprīlis ir tikai jaunnedēļ," — iesaucās Martastante.

​"Giels just wanna have fun", — populāras dziesmas vārdus atsauca atmiņā Ivo Leitāns.

Komentētāji pauda, ka jaunais LTV vadītājs radīs asu konkurenci bijušajam tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam, kurš arī labi pazīstams ar savu fotografēšanās mīlestību.

​Citi piezīmēja, ka šī situācija liecina, cik vērīgiem būtu jābūt pret saturu, ko cilvēki publicē sociālajos tīklos.

​"Tas ir labs piemērs sociālo mediju tīrībai - publicēt tikai to, par ko pašam nav kauns, ja tas uzpeld kaut kad nākotnē," — piezīmēja Zaiga Barvida.

​"Skumjākais ir tas, šķiet, ka viņam jau nav kauns," — piezīmeja Maris Lagzdins.

​​"Reizēm viens foto var izstāstīt tūkstošiem vārdu," — sarkastiski vēsta Martin Storm.

Vērīgākie pat konstatēja, ka LTV jaunajam vadītājam, agrākajam Olainfarm mārketinga nodaļas analītiķim ir "darba pieredze" televīzijā. Dīvainais video ieraksts, kas bija veltīts Visu mīlētāju dienai, tāpat radīja kritikas straumi.

​"Nevar teikt, ka jaunajam LTV valdes pr-jam nav pilnīgi nekādas pieredzes un sajēgas par darbu TV. Ir! Kas var būt labāks par šo... Mākslas darbi rodas mokās!" — raksta Nepareizas.

Protams, daži nekavējoties pievērsa komentētāju vērību tam, ka ir visai pārsteidzīgi spriest par cilvēku pēc dažām fotogrāfijām.

​"Ļoti intelektuāli ir spriest par cilvēku pēc 3 bildēm!" — atzīmēja Harijs Abolins.

​"Neiedziļinoties NEPLP lēmumā par jauno Latvijas TV valdi, gribu tikai teikt, ka par vairumu no sociālo mediju lietotājiem var atrast vairāk vai mazāk apkaunojošu vai stulbu bildi/ierakstu utt. Steigties ar personas vērtējumu pēc padebilas bildes, manuprāt, ir nu tā..." — atgādināja LETA žurnāliste Anastasija Tetarenko.

Sarunā par LTV jaunā šefa neparasto personību iesaistījās arī politiķi. piemēram, uzņēmuma RB Rail bijusī vadītāja un savienības "Attīstībai/Par!" saraksta līdere EP vēlēšanās Baiba Rubesa kritiski izvērtēja NEPLP lēmumu.

​"Mani izbrīna cilvēki, kas domā, ka vadīt cilvēkus un salīdzinoši lielas struktūrvienības notiek kā grāmatās rakstīts. Ļaut jaunam, vadībā nepieredzējušam vīrietim iegūt vadītprasmes iemaņas Latvijai tik sabiedrībai svarīgā institūcijā kā sabiedriskais medijs, ir neatbildīgi," — viņa atgādināja.

Malā nav palicis arī bijušais ekonomikas ministrs, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība").

​​"Kas vēl būtu darāms,lai vēl vairāk pazemotu kādu nacionāla mēroga institūciju, par tās vadītāju ieceļot šādu vadītāju? Vai vienīgais kritērijs ir savdabīgs saturs soctīklos? NEPLP, interesanti, kāds varētu būt nākamā Operas vadītāja bilžu albums soctīklos?," — lauzīja galvu Arvils Ašeradens.

Atgādināsim, ka iepriekš Giels ierosināja neparastu jaunievedumu LTV7 krievvalodīgajam kanālam: tā optimizācijai viņš ieteica izveidot lietotni-tulkotāju. Šis ierosinājums izskanēja pirmdien LTV darbinieku tikšanās laikā ar sabiedriskās televīzijas valdes kandidātiem.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
LTV atlaida darbinieku, kurš sniedza studiju Russia Today teletiltam

Vienlaikus Jaunā konservatīvā partija jau paziņoja, ka plāno vērsties Saeimas Mediju politikas apakškomisijā ar prasību anulēt Latvijas televīzijas valdes locekļu konkursa rezultātus un lūgt novērtēt, vai NEPLP darbības, izvēloties LTV valdes locekļus, ir likumīgas.

JKP bija sašutusi par to, ka nevienai no jaunajām amatpersonām nav mediju darba pieredzes: Giels bija biznesa konsultants, uzņēmuma Olainfarm analītiķis, Eva Juhņēviča - Dziesmu un deju svētku izpilddirektore.

Ziņu lente
0