"Pasažieru vilcienam" neļāva iegādāties čehu vilcienus

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектричка в Риге
Электричка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektrovilcienu piegādes Latvijai konkursa rezultāti atkal ir apstrīdēti.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Iepirkumu uzraudzīšanas birojs (IUB) aizliedza AS "Pasažieru vilciens" noslēgt līgumu ar čehu kompāniju Škoda Vagonka par elektrovilcienu piegādēm, vēsta Baltic Course.

IUB izskatīja spāņu kompānijas Patentes Talgo S. L. (Talgo) iesniegumu par pārrunu procedūru, kuru rīkoja "Pasažieru vilciens", un lika aizliegt līguma noslēgšanu ar Škoda un atcelt iepirkumu komisijas lēmumu par pārrunu procedūras rezultātiem. Tāpat "Pasažieru vilciens" 20 darbadienu laikā uzdots novērst pieteikumu komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izskatot iesniegtos piedāvājumus.

Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
"Pasažieru vilcienam" aizliedza iegādāties spāņu elektrovilcienus

"Pasažieru vilciens" nepieciešamo elektrovilcienu iegādes konkursa pabeigšana bija viens no pēdējiem aizgājušās iepriekšējās valdības pieņemtajiem lēmumiem. Četru galveno kandidātu vidū sākumā tika izvēlēts spāņu uzņēmums Talgo. Taču pēc viena dalībnieka sūdzības konkursa rezultāti tika pārskatīti, un par uzvarētāju atzina čehu kompāniju Škoda Vagonka.

Saeimas Publisko izdevumu un revīziju komisija uzskatīja konkursa uzvarētāja maiņu par aizdomīgu, sevišķi ņemot vērā to, ka koncerns Škoda, kurā ietilpst Škoda Vagonka, ir iesaistīts korupcijas izmeklēšanā "Rīgas satiksmē", un pieprasīja "Pasažieru vilcienam" sniegt savus skaidrojumus IUB.

Tikmēr "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis uzsver, ka uzņēmumam vairs nav svarīgi, kurš no pretendentiem piegādās jaunos elektrovilcienus: svarīgi ir tas, lai izdotos saglabāt plānotos piegāžu termiņus un lai vilcieni iziet maršrutos 2020. gada vasarā.

Ziņu lente
0