Valsts ieņēmumu dienests nav saņēmis vairāk nekā 10 tūkstošus nodokļu deklarāciju

© pixabayЗаполнение налоговой декларации, архивное фото
Заполнение налоговой декларации, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 10 tūkstoši Latvijas valsts amatpersonu vēl nav iesnieguši nodokļu deklarācijas: Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka laiks vēl ir atlicis – līdz 1. aprīlim.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Latvijas Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir noraizējies par to, ka ne visas valsts amatpersonas ir iesniegušas kārtējās nodokļu deklarācijas par 2018. gadu, vēsta Grani.lv.

Saskaņā ar VID informāciju, kārtējo gada deklarāciju jāiesniedz 57 029 valsts amatpersonām. Taču vairāk nekā 41 tūkstotis cilvēku jau ir atskaitījušies VID. Atlikuši vēl vairāk nekā 15 tūkstoši valsts amatpersonu, kuri par deklarācijas iesniegšanas jautājumu nav parūpējušies.

Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Pērkone: Latvijā ir līdz pat 10 tūkstošiem lielas algas, taču nevar atrast darbiniekus

Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka viss vēl nav zaudēts, un deklarācijas iesniegšanai ir atlicis nedaudz laika – līdz 1. aprīlim.

Deklarācija jāiesniedz elektroniskā veidā, izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS). Ja lietotājs ir pazaudējis VID piešķirto identifikatoru un paroli, tos var neatjaunot, jo EDS var pieslēgties arī caur internetbanku.

Turklāt, ja radušies jautājumi par deklarācijas iesniegšanu, visu interesējošo informāciju iespējams saņemt, vēršoties pie VID speciālistiem. VID lapā, sadaļā "Kontakti" iespējams pierakstīties detalizētai konsultācijai noteiktā vietā un laikā, izvēloties tematu "Jautājums par valsts amatpersonas deklarāciju".

Tāpat var pazvanīt VID pa konsultāciju tālruni 67 120 000 un, izvēloties 4. tematu "Informācija par valsts amatpersonām", noskaidrot visus interesējošos jautājumus.

Dzīve pēc reformas

Iepriekš ziņots, ka no 1. marta Valsts ieņēmumu dienests sācis pieņemt deklarācijas par 2018. gadu. Pērn spēkā stājās nodokļu izmaiņas, tostarp diferencēts nodokļu minimums.

Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Bagātnieki pret pašu gribu: VID nodokļu aprēķina sistēmā atrasta kārtējā kļūda

Tika atzīmēts, ka 2019. gadā ievērojami pieaudzis Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri iesniedz nodokļu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestam. Kāds vēlas uzzināt, vai viņam nav izveidojies nodokļu parāds sakarā ar diferencēta neapliekamā minimuma ieviešanu, cits vēlas atgriezt pārmaksātos nodokļus.

Marta sākumā 66% Kantar TNS aptaujas dalībnieki paziņoja, ka taisās iesniegt deklarācijas brīvprātīgi.

VID apstiprināja, ka šogad Latvijas iedzīvotāji aktīvāk iesniedz nodokļu deklarācijas. Pirmos dokumentus Latvijas iedzīvotāji iesniedza jau 1. marta pusnaktī, un 15 minūtēs nodokļu dienesta elektroniskās dokumentu apmaiņas sistēmā tika reģistrēti vairāk nekā 26 tūkstoši vienlaicīgu pieslēgumu. Savukārt vienlaicīgo pieslēgumu maksimums tika reģistrēts dienas pirmajā pusē, kad 38 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju centās vienlaicīgi iesniegt dokumentus – tas ir četras reizes vairāk, nekā 2018. gadā.

Ziņu lente
0