VUGD vadītāja vietnieku apsūdz benzīna zādzībā 151 eiro vērtībā

© pixabayКанистра
Канистра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājiem it kā esot aizpildījis privāto automobili ar dienesta degvielu.

RĪGA, 25. marts – Sputnik. Bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītāja vietnieks Ints Sēlis tiek apsūdzēts valstij piederošās degvielas zādzībā 151 eiro vērtībā, vēsta LSM.lv.

Sēli aizturēja IeM Iekšējās drošības birojs (IDB) pērnā gada septembrī sakarā ar aizdomām par nelikumīgu naudas līdzekļu piesavināšanos mazos apmēros, kā arī ar negodprātīgu savu pienākumu izpildi.

Jānis Reirs - Sputnik Latvija
Jānis Reirs aizbrauca uz tikšanos ar vēlētājiem ar dienesta automašīnu

IDB paziņoja, ka Sēlis, nelikumīgi izmantojot dienesta degvielas karti, vairākkārt aizpildījis privātā automobiļa bāku, kā arī savtīgos nolūkos īstenoja dienesta krāpšanos, norādot dokumentos viltus ziņas par dienesta transportlīdzekļu degvielas uzpildīšanu.

Nesen prokuratūra iesniedza lietu Rīgas Pārdaugavas tiesai, kurā Sēlim izvirzīta apsūdzība atbilstoši diviem Krimināllikuma pantiem – zādzība nelielā apmērā un dienesta krāpšanās, paziņoja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska. Zaudējumu apmērs bijušā VUGD priekšnieka vietnieka darbību rezultātā sastāda 151,97 eiro.

Taču apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Pirms viņa lietas nodošanas prokuratūrai ar tās izmeklēšanu nodarbojās Iekšējās drošības birojs (IDB), savukārt VUGD iesāka disciplinārā pārkāpuma lietu, kuras rezultātā Sēlis šī gada janvārī tika atstādināts no amata.

Ziņu lente
0