Nebīstieties, viņi šaus: Rīgas ielās iznāk bruņoti zemessargi

© LiepājaЗемессардзе
Земессардзе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 23. martā Rīgas ielās izies bruņoti zemessargi pilnā ekipējumā.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. 23. martā, sestdien, no pl. 7 rītā līdz pl. 16 svētdien, 24. martā Zemessardzes Studentu bataljona teritorijā Vienības gatvē 56 notiks mācības, vēsta Mixnews.lv.

Mācībās Saber Strike - Sputnik Latvija
Netālu notiek militārās mācības: kas jāzina

Pārdaugavā būs sastopami zemessargi pilnā jaujas ekipējumā ar ieročiem, tiesa, ar tukšam patronām.

Realitātei maksimāli tuvos apstākļos zemessargi demonstrēs savas prasmes un apgūs jaunas iemaņas. Ielās viņi pildīs uzdevumus ar mācību patronām un imitācijas līdzekļiem.

Rīgas dome lūdz cilvēkus nebīties no mācību radītā trokšņa, jo manevri nekādi neapdraud veselību un dzīvību.

Zemessardze atvainojās par radītajām neērtībām un lūdza iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret iespējamo troksni un satiksmes traucējumiem.

Ņemsim kaujas patronas

Iepriekš vēstīts, ka valdība iecerējusi pieņemt likumu, kas ļauj Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) darbiniekiem izmantot kaujas patronas mācībās ārpus Aizsardzības ministrijas poligoniem.

Бойцы Земессардзе - Sputnik Latvija
Latvijas zemessargu mācības nobiedējušas Salaspils iedzīvotājus

AM paskaidroja, ka mūsdienu apstākļos jāvelta īpaša uzmanība karavīru sagatavotībai. Latvijā ir pieaudzis zemessargu skaits, atjaunotas rezervistu apmācības, paplašināta sabiedroto bruņoto spēku klātiene. Vienlaikus augusi arī bruņoto spēku mācību procesa intensitāte.

Cita starpā NBS organizē arī kaujas šaušanas mācības, taču AM rīcībā esošo poligonu, šautuvju un mācību centru skaits nav pietiekams kareivju kvalitatīvai sagatavošanai.

Šī iemesla dēļ resors iesaka noslēgt līgumus ar fiziskām vai juridiskām personām par viņiem piederošo zemesgabalu izmantošanu šautuvēm. Plānots, ka mācību laikā, kad tiks izmantotas kaujas patronas, šīs teritorijas tiks pasludinātas par militāriem objektiem.

Ziņu lente
0