Uzbruksim Zviedrijai un ātri padosimies: iedzīvotāji izsmējuši premjera vārdus

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки
Премьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji nav īpaši atzinīgi novērtējuši premjerministra optimismu: Baltijas valstij vēl ilgs ceļš ejams, līdz tā sasniegs Skandināvijas valstu dzīves līmeni.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņojis, ka Latvija varētu kļūt par turīgu valsti, tādu pašu kā Skandināvija, kur cilvēki dzīvo drošībā un ir apmierināti ar dzīvi. Latvijas iedzīvotāji nav īpaši atzinīgi novērtējuši premjerministra izteikumus: pats maigākais komentārs tīmeklī liecina, ka Kariņš ir sapņotājs.

Debatēs par valsts budžeta projektu 2019. gadam Krišjānis Kariņš klāstīja, ka Latvija varētu kļūt turīga, ja tiktu ieviesta kārtība vairākās nozarēs. Viņaprāt, Latvijai jāsakārto finanšu sektors, administratīvi teritoriālais dalījums, izglītība un tieslietu joma. Premjers atzīmēja, ka pedagogi "laipni atgādinājuši": izglītības sistēma nav sakārtota, un līdzekļi tajā netiek tērēti efektīvi, lai arī proporcionāli Latvija ieņem ceturto vietu piešķirto līdzekļu ziņā.

Юноша и девушка в национальных латышских костюмах с флагами ЕС и Латвии у Памятника Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Aptauja: kur meklējama Latvijas labklājība – Eiropā vai Krievijā

Kariņa izteikumus publicēja virkne mediju, un komentāros izvērsās vētraina diskusija par premjera pārliecību – Baltijas valsti iespējams dzīves līmeņa ziņā tuvināt Skandināvijai. Liela daļa komentētāju uzskata, ka politiķa izteikumiem nav nekāda sakara ar patiesību un to apstiprina gadi, kas pagājuši kopš neatkarības atjaunošanas.

"Bez Eiropas Savienības, ASV un Kariņa tā tāda būtu jau sen!" – savu viedokli pauda Ainars Krūmiņš avīzes Neatkarīgā lapā Facebook.

"Nu gan sapņotājs . Ja Ziemeļvalstis savā attīstība uz šodienu apstājas, tad Latvijai vajadzēs 58 gadus, lai panāktu šīsdienas Ziemeļvalstu līmeni," – atzīmēja Edijs Šmits.

"Skandināvi tuvojušies labklājībai visu XX gadsimtu, viņiem nebija tik daudz partiju, viņi nelēkāja no vienas otrā!" – piezīmēja Svetlana Gončarova Latvijas Krievu savienības lapā Facebook.

"Tas ir iespējams ar noteikumu, gluži kā vecajā anekdotē: valdību nošaut, centrālo staciju pārkrāsot zaļu," – ieteica Andrej El.

"Tikai vienā gadījumā – jāpiesaka karš Zviedrijai un jāpadodas gūstā – lai viņi mūs baro... Taču ar tik "gudru", smaidīgu premjeru viss kas var būt," – norādīja Aleks Šumaher.

"Gadi iet, bet pasakas vecās," – piebilda Andreja Djatlik.

Ziņu lente
0