Barona ielas remonts Rīgā atlikts līdz vasarai

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasТрамвай на улице Кришьяня Барона в Риге
Трамвай на улице Кришьяня Барона в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš bija plānots sākt ielas remontu aprīlī vai maijā.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Rīgas dome plāno slēgt satiksmi Kr.Barona ielā šī gada vasarā, nevis aprīlī vai maijā, kā bija plānots iepriekš, pavēstīja domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Izdevums rus.db.lv informēja, ka patlaban uzņēmumi, kam pieder pazemes komunikācijas, sākušas aktīvus remontdarbus Čaka ielā. Tie turpināsies tuvākos mēnešus, tāpēc Kr.Barona ielas slēgšanas rezultātā iespējami būtiski sastrēgumi galvaspilsētā.

Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Rīgā nepaspēj lāpīt bedres uz ceļiem

Satiksmes ierobežojumus plānots ieviest vasarā, kad sāksies brīvdienas un mazināsies satiksmes intensitāte. Iepriekš bija plānots sākt ielas remontu aprīlī vai maijā. Pagaidām Rīgas dome vēl nav izlēmusi, kādi ierobežojumi tiks ieviesti, taču to mērķis ir panākt, lai autovadītāji mazāk izmantotu šo ielu kā alternatīvu Brīvības vai Čaka ielām.

Pēdejos gados kājāmgājēji un autovadītāji Rīgā saskārās ar grūtībām pilsētas ielu vērienīgā remonta dēļ. 2017. gadā visu vasaru tika remontēta Brīvības iela no Lāčplēša līdz Bruņinieku ielai, kā arī Valdemāra iela no Zirņu līdz Laktas ielai. Remontdarbi tika noslēgti jau rudenī, pēc plānotā termiņa. Pērnā gada maijā Rīgā atkal sākās ielu remonts.

Februārī Rīgas domes Satiksmes departmanta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins atklāja, ka šogad ieplānot divi lieli projekti – Brasas tilta un Krasta ielas remonts. Darbus plānots sākt pavasarī, finansējums tiks saņemts arī no valsts mērķa dotāciju līdzekļiem. Šogad plānots pabeigt arī Salu tilta remontu.

Taujāts par bedrēm Rīgas ielās, Jakrins paskaidroja, ka pēdējo 20 gadu laikā pilsētai trūkst līdzekļu ceļu savešanai kārtībā, un sekas ir jūtamas katru ziemu. Patlaban ielās caurām diennaktīm strādā tehnika, vairāk nekā tas paredzēts līgumā, lai savestu ielas kārtībā pēc iespējas ātrāk.

Ziņu lente
0