"Dara, ko grib": sociālie tīkli par RT un interviju Latvijas televīzijas studijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas "progresīvā" sabiedrība uzskata par nedzirdētu nekaunību to, ka Jāņa Jurkāna intervija Krievijas telekanālam, kurā tika asi kritizēta Latvijas politika, ierakstīta LTV studijā.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Sabiedrība Latvijā ir satraukta – "Krievijas visuresošā propaganda" iespiedusies Latvijas mediju citadelē – valsts sabiedriskās televīzijas LTV studija izmantota, lai ierakstītu interviju kanālam RT.

"Tendenciozi veidoto interviju, kuras pamatmērķis bija kritizēt Latvijas ārpolitiku, NATO spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Latvijas attieksmi pret etniskajām minoritātēm, bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns Kremļa kontrolētajam propagandas TV kanālam “Russia Today” sniedzis no Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta studijas," — atmaskoja portāls Skaties.lv.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Intervija
Jurkāns: Putins adekvāti vērtēja situāciju Latvijā, taču tā jau ir apnikusi Krievijai

LTV informāciju apstiprināja, taču uzsvēra, ka kanāla vadība un ziņu dienesta vadība nezināja, kādiem mērķiem tiks izmantota.

LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte atzina, ka pieļauta kļūda, un uzsvēra: "LTV neuzskata, ka prakse ļaut "Russia Today" veikt teletilta translāciju, izmantojot LTV telpas un tehniku, būtu atbalstāma vai attaisnojama, īpaši laikā, kad īpaši svarīga ir Latvijas informatīvās telpas aizsardzība un stiprināšana."

Viņa skaidroja, ka vainojams kāds LTV darbinieks, no kura jau pieprasīti paskaidrojumi. "LTV ir veikusi notikušā apstākļu skaidrošanu, un no atbildīgā LTV darbinieka ir pieprasīts paskaidrojums," – ziņoja Priedīte.

Ziņu par RT rīcību "progresīvie" uztvēra ļoti vētraini – to uzskata par neredzētu nekaunību.

"Spriežot pēc šī, Krievijas dienesti pie mums dara, ko grib. Šī jau ir atklāta ņirgāšanās. Ja RT var neiespringstot filmēt propogandu LTV studijā, tad bail pat iedomāties, kas notiek "neredzamajā frontē"," — raksta šokētais advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

​"Kremļa visuresošās rokas" ir visur, secināja daudzi komentētāji:

"Vai šai valstī ir kāds KNAB, kurš 8 (!) gadu laikā pats, bez žurnālistu palīdzības spēj pieķert RD žulicības ar desmitiem falšiem amatiem par sabiedrības naudu? N. Ušakovs strādāja Kremļa spiegu labā, un nesēž. Krievijas TV  filmē Panorāmas studijā?!" — bija sašutusi Martastante.

​"LTV ir Kremļa midzenis. Pēc aģentu kartotēkas publiskosanas LTV raidījumos uzkrītoši bieži parādās VDK aģenti," — skaidroja Blog News.

​"LTV turpina sadarbību ar RT/Sputnik," — ironizēja Nepareizais.

​Latvijas bijušā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna intervija, ap kuru izcēlies tāds tracis, nāca klajā 15. martā.

Sarunā ar žurnālistiem Jurkāns atklāja savu viedokli par to, ka Krievijas un tās prezidenta Vladimira Putina dēmonizācija liecina nevis par politisko kultūru Latvijā, bet gan par tās trūkumu.

Viņš piezīmēja, ka Latvijas loma globālajā pasaulē ir sekošana Eiropas Savienības kursam, kas vienmēr būs pretstatāļ Krievijai, nevis izstrādāt pašai savu politiku. J.Jurkāns atzīmēja arī to, ka ASV nav ieinteresētas vienotas Eiropas armijas izveidē.

Ziņu lente
0