Advokatūras dienas: pasteidzieties saņemt juristu bezmaksas konsultācijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā pieteikties bezmaksas konsultācijai nekustamo īpašumu jautājumos.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Pirmdien, 11. martā sākās Advokatūras dienas: līdz 15. martam Latvijas iedzīvotāji var saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas jautājumos, kas saistīti ar nekustamajiem īpašumiem, vēsta informācija Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas vietnē.

Входная дверь в квартире многоэтажного жилого дома - Sputnik Latvija
Lietuviešus brīdina par iespējamu krāpšanos nekustamā īpašuma iegādes darījumos

Mājokļa pirkums ir svarīgs darījums, taču pircēji dažkārt nepietiekami uzmanīgi novērtē potenciālos riskus, kas saistīti ar nekustamā īpašuma iegādi. Tāpēc šogad Advokatūras dienās vairāk nekā simt zvērināti advokāti un viņu palīgi sniegs konsultācijas šajos jautājumos.

Galvenais uzdevums – izvērtēt visbiežāk pieļautās kļūdas un pastāstīt, kam jāpievērš uzmanība, pērkot dzīvokli vai māju, lai ievērotu juridiskās formalitātes.

Zvērinātu advokātu kolēģijas vietnē sniegts advokātu saraksts, kuri sniedz bezmaksas konsultācijas.

Ar izraudzīto juristu jāsazinās individuāli, jāvienojas par konsultācijas laiku un jānorāda jautājumi, kuros nepieciešams padoms. Iespējams, vienkāršāko jautājumu atrisināšanai pietiek ar telefona sarunu. Konsultāciju laiks ir ierobežots, tāpēc iedzīvotāji lūgti pieteikties savlaicīgi un paziņot juristam, ja viņiem nav iespējams ierasties noteiktajā laikā – tad šo iespēju varēs izmantot kāds cits.

Valga - Sputnik Latvija
Iedzīvotāji brauc prom, mājas sabrūk: mazpilsētu liktenis Igaunijā

Par Advokatūras dienu tehniskajiem jautājumiem iespējams vērsties pa tālruni 28980043. Pa to nav iespējams saņemt konsultācijas, taču var saņemt vajadzīgo informāciju un paziņot, ka kādā reģionā nav iespējams pieteikties bezmaksas sarunai ar juristu.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija sāka organizēt Advokatūras dienas 2010. gadā, lai popularizētu advokāta profesijas misiju – strādāt sabiedrības interesēs. Katru gadu pasākums veltīts citai jomai – iepriekš tika izskatīti ģimenes tiesību, bērna tiesību, ieslodzīto tiesību utt. jautājumi.

Ziņu lente
0