Tūristu pieplūdums – problēma Vecrīgai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skaista arhitektūra un omulīgas kafejnīcas piesaista Vecrīgā tik daudz tūristu, ka vasarā viesu pieplūdums pārvēršas problēmā.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Pēc Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājas Vitas Jermolovičas sacītā, 2018. gadā iecienītākā apskates vieta Latvijas galvaspilsētā tūristu vidū joprojām bijusi Vecrīga, vēsta Bb.lv.

Pērn Rīga piesaistīja rekordlielu ārzemju tūristu skaitu – 3,5 miljonus. 2017. gadā Rīgu apmeklēja apmēram 2,3 miljoni cilvēku.

Вантовый мост в Риге - Sputnik Latvija
Krievijā Baltija vairs nav modē

Par galvenajām Rīgas apskates vietām viesi sauc tieši Vecrīgu, Centrāltirgu, Brīvības pieminekli un jūgendstila arhitektūru. Kā atzīmēja Jermoloviča, Vecrīgā tūristus nemainīgi piesaista pilsētvide – skaistā arhitektūra, omulīgās kafejnīcas.

Izņemot tos, tūristi Rīgā apmeklē muzejus un koncertus, kā arī restorānus.

Taču šādai popularitātei ir arī savi mīnusi. Tūristu lielā interese par Vecrīgu, kura lielākoties vērojama vasarā, izraisa problēmas, jo šajā pilsētas daļā pulcējas milzīgs cilvēku skaits – gan individuālie tūristi, gan tūristu grupas, piemēram, no kruīza kuģiem, kuri vienā un tajā pašā laikā dodas ekskursijās pa vecpilsētu.

Iepriekš ziņots, ka katru gadu Rīgu apmeklē arvien vairāk tūristu. Lielākoties viesi brauc no Krievijas un citām netālu esošām valstīm, piemēram, no Vācijas. Savukārt Rīgas tūrisma politikas izstrādātāji prāto, kā lai piesaista vairāk tūristu no Āzijas valstīm, sevišķi no Ķīnas.

Дни города в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Lietuva apsteigusi Latviju un Igauniju tūristu skaita ziņā

Visvairāk tūristu brauc vasarā, kā arī uz Jauno gadu un Ziemassvētkos. Zemā sezona ir novembrī un februārī.

Saskaņā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja datiem, viens tūrists Rīgā vidēji tērē 100 eiro dienā un paliek pilsētā uz divām diennaktīm. Visdāsnākie ir norvēģi, kuri atstāj Latvijas galvaspilsētā vidēji 123 eiro dienā. Daudz tērē arī tūristi no Beļģijas, Zviedrijas un Krievijas – no 80 līdz 100 eiro dienā. Vismazāk naudu tērē viesi no Lietuvas – 48 eiro dienā.

Gada laikā divi miljoni tūristu atnes pilsētai apmēram pusmiljardu eiro.

Ziņu lente
0