LKS nosaukusi Ždanokas vajāšanas patieso iemeslu

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Жданок
Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Inese Vaidere vērsusies Valsts Drošības dienestā sakarā ar Tatjanas Ždanokas frāzi, kurā viņa krievu pašreizējo stāvokli Latvijā salīdzināja ar ebreju stāvokli Otrā pasaules kara priekšvakarā.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Pret Latvijas Krievu savienības līderi Tatjanu Ždanoku ierosinātā kriminālprocesa patiesais iemesls ir varasvīru bailes no tā, ka viņa izvelk nacionālistisko "netīro veļu" starptautisko instanču acu priekšā, paziņoja LKS savā lapā Facebook.

Krievu skolu aizstāvju gājiens 2018. gada 15. septembrī - Sputnik Latvija
Ždanoka: Latvijā jācīnās par to, lai vara sadzirdētu ANO rekomendācijas

VDD ierosinājis kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta pirmo daļu (par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu) pēc EP deputātes Ineses Vaideres iesnieguma. Kriminālprocess ierosināts sakarā ar Tatjanas Ždanokas vārdiem: "Mēs esam secinājuši, ka krievi un krievvalodīgie (Latvijā – red.) ir tādā situācijā, kā ebreji pirms Otrā pasaules kara. Mūs soda." Šo domu viņa izteica debatēs EP "Politiskā vajāšana Baltijas valstīs" 20. februārī.

Latvijas Krievu savienība, komentējot situāciju, paziņoja, ka debates par politisko vajāšanu Baltijas valstīs, ko organizēja EP deputāts no LKS Miroslavs Mitrofanovs un kurās piedalījās Ždanoka un citas politiski represētās personas, šokēja Latvijas vadību, jo tā šo iniciatīvu nebija "pamanījusi".

"Attapušies, ar atpakaļejošu datumu uzbrukumā devās "pareizie" Latvijas deputāti – Šadurskis un Vaidere. Spriežot pēc VDD operativitātes, valdība baidās no Krievu savienības līderes Tatjanas Ždanokas, kura kopā ar saviem domubiedriem nevēlas noklusēt faktus, kas apkauno Latvijas eliti – ne tikai politisko vajāšanu, bet arī mazākumtautību tiesību ierobežošanu, tostarp arī izglītības jomā, "nacisma uzliesmojumus", kuri pieminēti ES rezolūcijā," – informēja LKS.

Ždanoku atbalstīja arī EP deputāts Andrejs Mamikins. Viņš pauda solidaritāti ar viņu jautājumā par to, ka "tagadējai nelatviešu vajāšanai Latvijā ir tiešas paralēles ar priekškara Vāciju".

"Lūdzu uzplečotos onkuļus no Drošības policijas uzskatīt šo par manu oficiālu paziņojumu. Gļēvie stukačiņi, tādi kā PSKP locekle kopš 1977. gada Vaidere var skriet rakstīt vēl vienu iesniegumu, pret mani. Partijas biedra biļete to pieļauj," – Mamikins uzrakstīja savā lapā Facebook.

Ziņu lente
0